Hete Bliksem

Hete Bliksem

Ik zou niet weten van waar de naam hete bliksem komt. Je denkt misschien dat het een pikant gerecht is. Maar dat is het zeker niet. Het is een simpele maar overheerlijke ovenschotel met gehakt, puree en appelmoes.

Hete Bliksem
Enkele dagen geleden heb ik jullie getoond hoe je zelf appelmoes kan maken. Deze kan je gebruiken om hete bliksem te maken. Heb je niet veel tijd, dan kan je natuurlijk ook werken met een potje appelmoes uit de supermarkt

Hete Bliksem
Niet het meest fotogenieke gerecht maar wel overheerlijk

Ingrediënten (4 personen)

  • Appelmoes (ongeveer 350gr of 1 potje) > zie recept zelfgemaakte appelmoes
  • 1kg zachtkokende aardappelen
  • 500gr gehakt (gemengd gehakt of kipgehakt)
  • Kerriepoeder
  • Melk (een scheutje)
  • Olijfolie
  • Peper en Zout
  • Paneermeel

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook gaar.

Bak ondertussen het gehakt rul in een pan met een beetje olijfolie. Kruid het gehakt met peper, zout en kerriepoeder.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer de gekookte aardappelen met een scheutje melk, peper en zout.

Neem een ovenschaal en schep daarin eerst het gebakken gehakt. Giet hierop de appelmoes en dek af met de puree. Werk af met een beetje paneermeel voor krokant korstje.

Zet de ovenschotel ongeveer 25 a 30min in de oven.

Tip !!! Je kan deze ovenschotel perfect op voorhand maken en op het laatste gewoon afbakken in de oven.

Hete Bliksem
Schep eerst het gebakken gehakt in de ovenschaal en giet hierover de appelmoes
Hete Bliksem
Afdekken met puree

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.