«

»

Bericht afdrukken

Hartige taart met aardappel, koolrabi, boerenkool en gehakt

Vorige week donderdag had ik mijn vrije dag dus in de morgen staat er dan altijd een fitness workout op het programma en in de namiddag hou ik dan gewoontegetrouw mijn kooknamiddag. Dan sta ik 4 a 5 uur achter de kookpotten om allerlei nieuwe dingen uit te proberen voor deze blog maar ook om eten klaar te maken voor de volgende dagen zodat ik op drukke dagen niet veel hoef te koken.
Nooit gedacht dat ik zo van koken zou genieten, en nu zie ik elke week uit naar mijn vrije dag om in de namiddag in de keuken te duiken.

hartige taart met aardappel koolrabi kale gehakt

Soms zit ik wel eens met de handen in het haar over wat ik zou klaarmaken… Ik wil nog zo veel uitproberen en testen dat ik niet kan kiezen wat eerst te maken. Al die ideetjes schrijf ik in mijn “to-cook” lijstje, maar dat lijstje is ondertussen eindeloos geworden aangezien ik deze bijna dagelijks aanvul met een hoop nieuwe ideeën.
De avond voor mijn kooknamiddag vorige week, heb ik mijn lijstje eens overlopen en het leek me het ideale moment en het seizoen om nog eens iets met vergeten groenten te maken.
Mijn oog is uiteindelijk gevallen op een leuk groen knolletje nl. de koolrabi en een zwarte bombastisch knol … rammenas.
De koolrabi is misschien wel een vergeten groente maar je kan deze makkelijk vinden in de supermarkt of op een lokaal groentemarktje.

hartige taart met aardappel koolrabi kale gehakt

Wat ik uiteindelijk met de rammenas heb gemaakt, kan je hier vinden.
Met de koolrabi heb ik een heerlijk hartige taart gemaakt met aardappel en gehakt. Deze taart had ik op donderdag al gebakken dan hoefde ik deze op vrijdag gewoon even op te warmen … lekker makkelijk voor een vrijdag zonder ongezond te zijn.

hartige taart met aardappel koolrabi kale gehakt

Ingrediënten (2 a 3 personen)

  • 1 koolraap
  • 2 aardappelen
  • 2 worsten* of 100gr gehakt
  • 2 handvol fijngesneden boerenkool (je kan dit ook weglaten)
  • 5 eieren
  • geraspte kaas (ongeveer 2 handjes vol)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

*bij Colruty hebben ze heerlijke boerenworsten, de gehaktvulling daarvan heb ik gebruikt in dit recept

Bereidingswijze

Verhit een pan met een scheut olijfolie.
Knijp het gehakt uit de worsten of doe gewoon het gehakt in de pan en bak rul.
Zodra het vlees gaar is, laat even afkoelen.

Schil ondertussen de koolraap en de aardappelen.
Rasp deze groenten in dunne sliertjes en doe in een ruime mengkom.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Beleg een taartvorm of springvorm met een grote vel bakpapier.

Doe het gebakken gehakt bij de groenten, alsook de boerenkool en geraspte kaas. Meng alles al even.
Kluts de eieren in een apart kommetjes en giet bij de groenten. Roer goed. Kruid met peper en zout.
Giet dit mengsel in de taartvorm en leg hierover een vel aluminiumfolie.

hartige taart met aardappel koolrabi kale gehakt

Bak de taart eerst ongeveer 40 a 50min bedekt met de aluminiumfolie tot hij gaar is (baktijd hangt af van de oven en de grootte van de bakvorm)
Haal de laatste 10min de aluminiumfolie weg zodat de taart nog een mooi goudbruin korstje kan krijgen.
*
Haal de taart uit de oven en laat 5min rusten.

Snij de taart in stukjes en serveer direct.

Laat het smaken!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/hartige-taart-met-aardappel-koolrabi-boerenkool-en-gehakt/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)