«

»

Bericht afdrukken

Hartige ovenpannenkoek met spinazie, tomaat en broccoli

Het ziet er misschien niet echt uit als een pannenkoek, toch is het een pannenkoeken, een ovenpannenkoek weliswaar. Alle ingredienten voor een normale pannenkoek (bloem, melk en eieren) zijn gebruikt in het beslag, enkel  bakken we er geen individuele pannenkoeken van. We gieten het gehele beslag over spinazie, tomaat en broccoli en hup de oven in. Meer is het niet!
Zoals ik al vaak heb gezegd, voedzaam en gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Ovenpannenkoek spinazie tomaat broccoli-1

Tip > In deze hartige ovenpannenkoek, gebruik ik een combinatie van boekweitmeel en speltbloem. Geen fan van boekweitmeel? Vervang deze dan gewoon door speltbloem.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 eieren
  • 480ml melk
  • 100gr boekweitbloem
  • 55gr speltbloem
  • 2tl bakpoeder
  • 100gr kerstomaten (gehalveerd)
  • 50gr spinazie (grof gehakt)
  • 1/2 broccoli (in kleine roosjes)
  • 200gr zongedroogde tomaten (grof gehakt)
  • 100gr feta
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de eieren met de melk, boekweitbloem, speltbloem en bakpoeder tot een glad beslag. Kruid met peper en zout. Zet dit beslag even opzij.

Ovenpannenkoek spinazie tomaat broccoli-1

Ondertussen kan je de groentjes snijden en leg deze in een ruime ovenschaal.
Overgiet met het beslag en verkruimel hierover de feta.
Bak de ovenpannenkoek ongeveer 20 a 25min in de oven.

Serveer direct eventueel met een salade erbij

Smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/hartige-ovenpannenkoek-met-spinazie-tomaat-en-broccoli/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)