«

»

Bericht afdrukken

Groentestrudel

40 dagen zonder vlees leven … deze actie is op 10feb begonnen en loopt nog tot 26 maart. Chapeau voor de mensen die het kunnen om 40 dagen zonder vlees of vis door te komen, zelf hebben we het karakter niet om dat vol te houden. Niet dat wij hier thuis kilo’s vlees of vis op een week doorjagen, 1 a 2 dagen per week probeer ik wel een vegetarisch dagje in te bouwen.
Met de 40 dagen zonder vlees actie heb ik mij laten inspireren om nog iets minder vlees of vis te gebruiken.
groentestrudelAl mijn kookboeken heb ik doorbladerd op zoek naar leuke vegetarische receptjes en deze groentestrudel is daar één van. Een heel simpel gerechtje zonder al te veel werk en toch super lekker. De vulling bestaat uit wortel, pastinaak, sjalot en prei die je op smaak brengt met kruiden en Parmezaanse kaas. Na het afkoelen, rol je de strudel op met de groentevulling, 20min bakken en klaar is kees.

Bron : No food to waste (kookboek)

groentestrudel

Ingrediënten (2 personen als hoofdgerecht)

  • 1/2 prei
  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • 2 sjalotten
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl komijnzaadjes/ poeder
  • 3 a 4 vellen filodeeg
  • 3el geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie of zonnebloemolie
  • Optioneel > sesamzaadjes

Bereidingswijze gevuld varkenshaasje

Schil de wortel en pastinaak en snij in kleine blokjes.
Snij de prei in kleine plakjes.
Pel de sjalotten en snij in halve maantjes.

Verhit een stoofpot met een goede scheut olie.
Fruit hierin de sjalotten aan.
Voeg de blokjes wortel en pastinaak toe samen met het paprikapoeder en komijnzaadjes, laat ongeveer 5 a 7min meebakken. Giet er ook een scheutje water bij. Roer regelmatig.

Voeg op het laatste de stukjes prei toe en laat nog ongeveer 2min meebakken.
Haal van het vuur en laat even afkoelen.

Eenmaal de groenten afgekoeld zijn, voeg de Parmezaanse kaas toe en kruid met peper en zout. Meng goed.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met een vel bakpapier

Leg de eerste vel filodeeg met de langste kant vlak voor je, wrijf in met een beetje olie. Leg daarop de tweede vel filodeeg en vet terug een beetje in. Doe hetzelfde met de overige vellen filodeeg.
Schep het groentemengsel onderaan (op ongeveer 10cm van de onderste rand) op het filodeeg. Verspreid het mengsel een beetje maar ook niet te veel anders zal je meer deeg eten dan groenten.

groentestrudel

(Ik had links en rechts van mijn groentemengsel nog deeg over, na het oprollen heb ik een beetje weggesneden anders zou er te veel deeg zijn)

Rol de strudel op en vouw beide zijkanten onder de strudel.
Leg de groentestrudel op de bakplaat, smeer de strudel in met een beetje olie en strooi er enkele sesamzaadjes over.

groentestrudel

Bak de strudel ongeveer 15 a 20min tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Haal uit de oven en serveer direct.

Smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/groentestrudel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*