Gevulde paprika’s met bulgur en gehakt

Paprika bulgur-1

Na een leuk deugddoend verlengd weekendje dat ook nog eens zonovergoten was, kan ik vandaag de werkweek weer met volle moed starten. Toch zeker als ik morgen terug een dagje verlof heb 🙂 en dat deze fantastisch lekkere gevulde paprika’s met bulgur en gehakt op tafel zal staan. Een gerechtje met gehakt is voor mij altijd een feest, naast een “kip lover” ben ik als het ware ook een “gehakt freak”.

Paprika bulgur-1

De bereiding van bulgur kan je vergelijken met couscous. Het is eveneens een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe en wordt veel gebruikt in de Mediterrane keuken en wordt zowel koud als warm geserveerd. De smaak van bulgur heeft een ietwat nootachtige smaak en bevat veel ijzer, fosfor, magnesium en vitamine B.

Paprika bulgur-1

Dit gerechtje is niet alleen super smakelijk en voedzaam, het vraagt ook weinig werk … een ideaal receptje voor een doordeweekse dag.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 paprika’s/ puntpaprika’s
  • 5el bulgur
  • 200gr gehakt (ik gebruikte kipgehakt)
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 1/2tl venkelzaadjes (geplet)
  • Chilivlokken of cayennepeper
  • 300gr tomatenblokjes uit blik
  • enkele takjes peterselie (fijngehakt)
  • 25gr Parmezaanse kaas
  • Gemengde sla
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Doe de bulgur in een kommetje, overgiet met kokend water.
Laat 10min staan en giet het overtollig water weg.

Verhit de oven voor op 200 graden.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
Leg in een ovenschaal en wrijf de paprika’s in met een beetje olijfolie.
Bak de paprika’s al 10min voor in de oven. Haal daarna uit de oven en zet even opzij tot de vulling klaar is.

Ondertussen kan je de vulling maken.

Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot.
Bak hierin het gehakt rul, breek tijdens het bakken het gehakt in kleinere stukjes.
Als het gehakt mooi gebakken is, voeg dan de fijngehakte look toe en laat een minuutje meebakken.
Doe daarna het fijngehakte venkelzaad en chilivlokken bij het gehakt en laat nog eens een minuutje meebakken.
Giet hierbij de tomatenblokjes, roer goed en laat 20min zachtjes sudderen.

Voeg op het laatste nog de bulgur toe en de fijngehakte peterselie. Meng nog even goed. Breng eventueel nog een beetje op smaak met peper en zout.
Vul de paprikahelften met deze vulling.
Strooi hierover een beetje Parmezaanse kaas.

Zet terug in de oven (200 graden) voor ongeveer 10min.

Haal uit de oven en serveer met een gemengde sla

Smakelijk !

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.