«

»

Bericht afdrukken

Gevulde Cannelloni met butternutpuree

Sinds enkele weken liggen ze weer overal … pompoenen. Dat is ook weer zo’n ingrediënt dat je doet herinneren dat de zomer nu echt wel voorbij is en we richting de herfst gaan. Ook al hou ik van wat zomerse warmte, de herfst is toch wel mijn favoriet seizoen. Gaan wandelen met de hond tussen de vallende blaadjes met toch nog een aangename buitentemperatuur,  en dan thuiskomen, chauffage aanzetten en me gezellig onder een dekentje nestelen … dat noem ik nu eens genieten!

cannelloni-met-gehakt-spinazie-pompoensaus

Heel veel heb ik pompoen nog niet gebruikt in een gerecht. Vorig jaar had ik een flespompoen in huis gehaald om een lekker soepje met te maken, maar eenmaal gemaakt was ze niet echt WOW.
Een nieuwe poging dan maar, nu echter geen soep maar wel een makkelijke puree/ dikke saus.

cannelloni-met-gehakt-spinazie-pompoensaus

Bij deze butternutpuree, heb ik gevulde cannelloni gemaakt. Dikke pastabuizen gevuld met gehakt, spinazie en ricotta. Je kan deze pastabuizen vinden in de supermarkt maar het is niet zo makkelijk om deze te vullen met deze vulling (wel indien het enkel ricotta zou zijn). Ik heb gebruik gemaakt van lasagnevellen, hierop een beetje van de vulling gelegd en opgerold tot een cannelloni.

Ingrediënten butternutpuree

  • 1 kleine butternut of 1/2 van een grote
  • 1 ui
  • 100ml melk
  • 200ml kipbouillon
  • olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten Cannelloni  (voor 4 personen)

  • 16 lasagnevellen
  • 300gr gehakt
  • 300gr verse spinazie
  • 180gr ricotta
  • 3 teentjes look (fijngehakt)
  • 1 ei
  • 30gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Geraspte kaas (handvol)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze butternutpuree

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de butternut, verwijder de pitten en snij in kleine blokjes.
Pel de uit en hak fijn.

Neem een ovenschaal, giet een beetje olijfolie over de bodem en leg hierin de blokjes pompoen en ui.
Voeg nog een scheutje olijfolie toe, peper en zout en hussel even goed door.

Bak de pompoen en ui ongeveer 40 a 45 min tot beide zacht zijn.
Baktijd hangt af van hoe groot de groente gesneden zijn.
Ondertussen kan je de pastaschelpen en vulling maken.

Haal de ovenschaal met de gare groente uit de oven, doe in een blender samen met de melk en bouillon en mix tot een gladde saus. Je kan eventueel nog wat extra melk of bouillon toevoegen.
Kruid de puree eventueel nog met peper en zout.

Bereidingswijze vulling

Indien je gedroogde lasagnevellen gebruikt, kook deze dan heel even voor en laat uitlekken. Dit hoef je niet te doen als je verse vellen gebruikt.

Verhit een ruime en hoge pan/stoofpot met een scheutje olijfolie.
Bak hierin het gehakt rul.
Zodra het gehakt gebakken is, voeg de spinazie toe en de fijngehakte look. Roer goed tot de spinazie geslonken is.
Zet even opzij om af te koelen

Meng in een ruime mengkom de ricotta met het ei en Parmezaanse kaas.
Voeg hierbij het afgekoelde mengsel van gehakt en spinazie.
Meng goed en kruid naar smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 170 graden

Leg een vel lasagne voor je, schep onderaan een beetje van de vulling en rol op.
Doe hetzelfde met de rest.

Neem een ruime ovenschaal en giet over de bodem de puree van butternut en leg hierop de cannelloni’s.
Strooi hierover een handvol geraspte kaas.

Schuif de ovenschaal in de oven en laat nog ongeveer 15 a 20min bakken.

Haal uit de oven en serveer direct!

Smakelijk !

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/gevulde-conchiglioni-met-butternutpuree/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


(verplicht)

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>