Als dit gehaktbroodje geen ware “foodporn” is, dan weet ik het ook niet meer.
Voor mij als echte ‘gehakt lover” is dit echt wel #foodporn.
Nee, het is geen bordje zoals in een sterrenrestaurant met toefjes, schuimpjes en pureetjes. Maar dat hoeft ook niet, gewone dagelijke kost mag iets ruw hebben en er vooral niet te perfect willen uitzien.
Dit gehaktbroodje is gewone “ruwe” doordeweekse kost, zonder al te veel poespas en waarvan iedereen van zal smullen. Dat geef ik je op een briefje.
Geen traditioneel vleesbrood, wel eentje geïnspireerd op een recept van mijn grote idool nl. Donna Hay. Het traditionele recept wordt door prei, venkel, look en gedroogde salie versterkt en afgewerkt door sneetjes prosciutto. Slecht enkele toevoegingen maar een wereld van verschil.
Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen)
- 700gr gehakt (ik heb een mengeling van kip en varkensgehakt gebruikt)
- 1 venkel (fijngesneden)
- 1 prei (fijngesneden)
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 70gr paneermeel
- 1tl gedroogde salie
- 10 a 12 sneetjes prosciutto
- Optioneel > 1el honing
- Peper en zout
- Olijfolie/boter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een stoofpotje met een scheutje olie of boter.
Stoof hierin de venkel, prei en look aan tot de groentjes zacht gegaard zijn.
Meng het gehakt met het paneermeel, gestoofde groentjes, salie, peper en zout.
Vorm een mooi broodje van het gehakt en leg in een ovenschaal. (Vind je het gehakt iets te nat nog, voeg nog een beetje extra paneermeel toe).
Beleg het gehaktbroodje met de sneetjes prosciutto en wrijf eventueel in met een beetje honing.
Bak het gehaktbrood ongeveer 30 a 40min in de oven tot het mooi gaar is.
Haal het gehaktbrood uit de oven en serveer direct.
Smakelijk!
Serveertip > serveer met geroosterde pompoen (zie recept)
PS … dit receptje zelf uitgeprobeerd? Laat dan zeker weten wat je er van vond 😉