«

»

Bericht afdrukken

Gehaktbrood met venkel, prei en prosciutto

Als dit gehaktbroodje geen ware “foodporn” is, dan weet ik het ook niet meer.
Voor mij als echte ‘gehakt lover” is dit echt wel #foodporn.
Nee, het is geen bordje zoals in een sterrenrestaurant met toefjes, schuimpjes en pureetjes. Maar dat hoeft ook niet, gewone dagelijke kost mag iets ruw hebben en er vooral niet te perfect willen uitzien.
Dit gehaktbroodje is gewone “ruwe” doordeweekse kost, zonder al te veel poespas en waarvan iedereen van zal smullen. Dat geef ik je op een briefje.

Gehaktbrood venkel prei prosciutto-1

Geen traditioneel vleesbrood, wel eentje geïnspireerd op een recept van mijn grote idool nl. Donna Hay. Het traditionele recept wordt door prei, venkel, look en gedroogde salie versterkt en afgewerkt door sneetjes prosciutto. Slecht enkele toevoegingen maar een wereld van verschil.

Gehaktbrood venkel prei prosciutto-1

Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen)

  • 700gr gehakt (ik heb een mengeling van kip en varkensgehakt gebruikt)
  • 1 venkel (fijngesneden)
  • 1 prei (fijngesneden)
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 70gr paneermeel
  • 1tl gedroogde salie
  • 10 a 12 sneetjes prosciutto
  • Optioneel > 1el honing
  • Peper en zout
  • Olijfolie/boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit een stoofpotje met een scheutje olie of boter.
Stoof hierin de venkel, prei en look aan tot de groentjes zacht gegaard zijn.
Meng het gehakt met het paneermeel, gestoofde groentjes, salie, peper en zout.
Vorm een mooi broodje van het gehakt en leg in een ovenschaal. (Vind je het gehakt iets te nat nog, voeg nog een beetje extra paneermeel toe).
Beleg het gehaktbroodje met de sneetjes prosciutto en wrijf eventueel in met een beetje honing.
Bak het gehaktbrood ongeveer 30 a 40min in de oven tot het mooi gaar is.

Haal het gehaktbrood uit de oven en serveer direct.
Smakelijk!
Serveertip > serveer met geroosterde pompoen (zie recept)
PS … dit receptje zelf uitgeprobeerd? Laat dan zeker weten wat je er van vond 😉

Gehaktbrood venkel prei prosciutto-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/gehaktbrood-venkel-prei-en-prosciutto/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.