«

»

Bericht afdrukken

Gebakken kabeljauw met citroen risotto en gremolata

Hebben jullie mij al zien pronken op de website van Solo?
Nee? Ga dan maar eens snel een kijkje nemen op hun website.
Samen met 4 andere foodbloggers ben ik dit jaar Solo-blogger, ja daarop ben ik toch wel een beetje trots 🙂
Elien’s Cuisine is een kleine foodblogje en om dan gevraagd te worden voor zo’n project, dan mag ik daarmee wel pronken. Niet?
De bedoeling is om heel het jaar de bezoekers van Solo Open Kitchen te inspireren met recepten (zowel eigen als bestaande Solo recepten), tips & tricks.

Aangezien Pasen voor de deur staat, kreeg ik het leuke project om een Paasmenu in elkaar te steken. Het hele menu vind je alvast op www.solo.be , de komende dagen deel ik hier op de blog de gerechtjes van het Solo Paasmenu.
Tja voor een Paasmenu zou ik voor een klassiek stukje lamsvlees kunnen kiezen, maar waarom eens geen stukje vis op het menu zetten?
Een stukje kabeljauw leent zich daarvoor perfect, deze hoef je gewoon heel kort te bakken in de pan en kort verder laten garen in de oven. Geen werk dus.
Combineer dat stukje kabeljauw met een heerlijke frisse citroen risotto afgewerkt met gremolata en je hebt een fris, licht en fancy Paasgerechtje.

Kabeljauw citroen risotto gremolata-1

Ingrediënten risotto

  • 1 ui
  • 100ml witte wijn
  • 500ml bouillon
  • 300gr risottorijst
  • 1 citroen
  • 2el Parmezaanse Kaas
  • Peper en zout
  • Solo Boter

Ingrediënten gremolata

  • 15gr peterselie
  • 1 citroen
  • 50ml Olijfolie
  • 1 teentje look
  • Zout

Ingrediënten kabeljauw

  • 4 stukjes kabeljauw/skrei met vel
  • Peper en zout
  • Klontje Solo boter
  • 1el Solo vloeibaar

Kabeljauw citroen risotto gremolata-1

Bereidingswijze

Begin met de gremolata.
Hak de peterselie heel fijn. Pel de look en hak fijn.
Meng de peterselie met de fijngehakte look, de zeste van 1 citroen, 1el citroensap, olijfolie en een snuitje zout.
Meng goed en zet even opzij.

Begin dan met de risotto.
Pel de ui en hak fijn.
Verhit een stoofpot met een klontje boter.  Stoof hierin de ui mooi glazig (laat niet bruin worden).
Doe hierbij de rijst, roer heel kort en laat 1min meebakken.
Giet de wijn bij de rijst, roer niet en laat 1min inkoken.
Voeg dan de bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
Als dit eenmaal kookt, zet het deksel op de pot en zet het vuur laag. Laat de rijst 15min garen.
Roer tijdens het garen niet meer door de rijst.

Ondertussen kan je de kabeljauw bakken.
Verwarm alvast de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met Solo vloeibaar.
Verhit een pan met een klontje boter.
Kruid de kabeljauw met peper en zout en bak de vis op de velkant 2 a 3min mooi goudbruin.
Leg de vis dan met de velkant naar boven in de ovenschaal en bak ongeveer 6 a 8min in de oven (afhankelijk van de grootte van het stuk)

Ondertussen is de risotto klaar, haal de stoofpot van het vuur.
Breng de risotto op smaak met de zeste van 1 citroen, het sap van een halve citroen, Parmezaanse kaas, peper en zout.

Schep 2 a 3el risotto op een bord, leg hierop een stukje kabeljauw en werk af met een beetje gremolata.
Je kan hier nog wat gestoomde broccoli of boontjes bij serveren.

Smakelijk!

Kabeljauw citroen risotto gremolata-1

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/gebakken-kabeljauw-met-citroen-risotto-en-gremolata/

1 reactie

  1. Malou | Blonde Blossom

    Ik ben dol op risotto en op vis dus dit lijkt me heerlijk! Wat een leuke, originele combinatie. Kabeljauw vind ik een erg lekkere vis altijd, ik ga dit snel een keer maken. Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*