Coquilles met erwt-waterkers fritters en currysaus

Coquilles waterkers erwt fritters currysaus-1

Dit gerechtje stond hier vorige week zondag met Pasen op het menu … lekker, licht maar toch feestelijk zonder al te veel werk. Pasen wordt hier niet zo feestelijk gevierd als Kerstmis of Nieuwjaar, dus geen uitgebreid 3-gangen menu voor de familie, wel een chique gerechtje voor ons met tweetjes. En bij chique denk ik meteen aan coquilles, iets wat hier niet vaak op tafel komt maar het is Pasen voor iets he ;-), zeker na een drukke werkweek mag het in het weekend iets meer zijn.

Coquilles waterkers erwt fritters currysaus-1

De coquilles serveerde ik met fritters op basis van erwt en waterkers.
Fritters??? … hoor ik jullie denken šŸ˜‰ …Ā Vergelijk het met een soort van koekje of beignet waarin je groenten verwerkt en bakt in olie. Ik maakte ze ook al met wortel-halloumi en spruitjes-courgette.

Ingrediƫnten coquilles & fritters (6 personen)

  • 6 coquilles
  • 120gr erwtjes (diepvries)
  • 20gr waterkers blaadjes
  • 3 eieren
  • 1tl komijn
  • 50gr paneermeel
  • 60gr feta
  • 1 citroen (voor de zeste)
  • 1tl bakpoeder
  • Peper en zout
  • Solo boter

Ingrediƫnten currysaus

  • 1 sjalot
  • 1el Madras Curry poeder of kerriepoeder
  • 40ml witte wijn
  • 125ml groentebouillon
  • 50ml room
  • Solo boter

Coquilles waterkers erwt fritters currysaus-1

Bereidingswijze currysaus

Pel de sjalot en hak fijn.
Verhit een stoofpotje met een beetje boter. Fruit hierin de sjalot even aan.
Schep de currypoeder bij de bakkende sjalot. Roer goed. Laat nog 1min meebakken.
Blus met de witte wijn en laat even goed doorkoken. Giet hierbij nu de bouillon en room en laat nog even doorkoken.

Bereidingswijze coquilles en fritters

Breng water aan de kook en voeg een beetje zout toe aan het water.
Blancheer hierin even de erwtjes, giet af en spoel direct met koud water. Laat de erwtjes goed uitlekken.

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en zet even opzij.
Doe de eierdooiers in een mengkom, roer even los samen met de komijnzaadjes.
Hak de waterkers blaadjes iets fijner en voeg bij de losgeroerde eierdooier samen met de erwtjes, citroenzeste, paneermeel, verkruimelde feta en bakpoeder. Kruid met peper en zout. Meng goed.

Klop de eiwitten nu stijf en meng dit met een spatel onder het erwt-waterkers mengsel. Dit mengsel ziet er heel dik en niet samenhangend uit maar dat komt allemaal goed.

Verhit een pan met een klontje boter. Lepel ongeveer 2el van het mengsel in de pan, duw iets platter en bak ongeveer 3 a 4min per kant zodat ze mooi goudbruin zijn. Als je een mooi rond koekje wilt, kan je best met bakringen werken.

Coquilles met fritters en currysaus

Laat de gebakken fritters even uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bak net voor het serveren de coquilles in een hete pan met een beetje boter. Bak ze ongeveer 2min per kant.

Verdeel de fritters over de borden en leg hierop een gebakken coquille. Werk af met de currysaus.

Serveer direct
Smakelijk !

Coquilles waterkers erwt fritters currysaus-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.