«

»

Bericht afdrukken

Caesar Salad

Ik dacht altijd dat een Caesar salade vernoemd was naar Julius Caesar. Maar dat is dus niet het geval. Een Italiaanse chef die in Amerika werkte heeft de salade naar zichzelf genoemd. De originele salade bestond uit 8 ingredienten waaronder sla, ei, croutons, worchestershiresaus …. Ik heb in mijn versie nog wat ansjovis, kip en bacon toegevoegd om er een echte maaltijdsalade van te maken.

Caesar salad

Ingrediënten salade (4 personen)

  • gemengde sla
  • 2 kipfilets
  • 100gr baconblokjes
  • Ansjovisfilets (naar smaak)
  • 4 boterhammen
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 1 teentje look
  • Olijfolie
  • Kippenkruiden

Ingrediënten sausje

  • 5 ansjovisfilets
  • 100gr griekse yoghurt
  • 1el mayonaise (zie recept voor zelfgemaakte)
  • 2 teentjes look
  • Citroensap (enkele druppels)
  • Worchestershiresaus

Bereidingswijze sausje

Doe de ansjovisfilets, griekse yoghurt en mayonaise in de blender. Pers hierin de teentjes look uit.
Mix tot een gladde massa.
Breng de saus op smaak met enkele druppels citroensap en eventueel afkruiden met peper en zout.

Bereidingswijze salade

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de korsten van het brood, en snij het brood in kleine blokjes.
Doe in een mengkom een goede scheut olijfolie, en pers hierin een teentje look uit. Roer goed.
Doe de broodblokjes bij de olijfolie en roer voorzichtig zodat er rond elk blokje een beetje olijfolie hangt.
Neem een bakplaat, leg hierop bakpapier, schep hierop de broodblokjes.
Bak de croutons goudbruin in ongeveer 20 a 25min.

Snij ondertussen dunne reepjes kip.
Kruid de kip met kippenkruiden.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak de reepjes kip gaar in de pan.

Als de kip gaar is, doe deze dan even in een kommetje.
Bak in de pan (dezelfde waarin de kip is gebakken) de blokjes bacon krokant.
Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.

Als de croutons, goudbruin gebakken zijn, haal uit de oven en laat even afkoelen.

Nu kan je de salade gaan samenstellen.
Neem een diepe schaal, strooi hierin de sla, daarop leg je de blokjes kip, enkele ansjovisfilets en de hard gekookte eieren (in partjes gesneden)
Strooi hierover de blokjes bacon en croutons.
En werk af met het sausje.

Laat het smaken !!!

Caesar salad

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/caesar-salad/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.