«

»

Bericht afdrukken

Bulgursalade met kersen en zalm

Dit gerechtje heb ik gemaakt enkele dagen nadat we terug waren van onze reis langsheen de westkust van USA. Ik verlangde zo naar gewoon simpel gezond eten en een stukje lekkere zalm. Dat heb ik echt gemist. Eenmaal tijdens onze reis zijn we in een visrestaurant belandt maar dat viel zo tegen dat het bij die ene keer is gebleven. Dus eenmaal terug in Belgie, kon ik niet wachten om een lekker stukje zalm te eten.

Bulgursalade met kersen en zalm

Bij dit lekker stukje zalm heb ik een gewone simpele bulgursalade gemaakt die vliegensvlug klaar is. Bulgur kan je qua smaak vergelijken met couscous, maar is wel iets voedzamer.

Bulgursalade met kersen en zalmShoptip bulgur > bij Albert Heijn en Delhaize kan je het zeker vinden

Ingrediënten ( 4 personen)

  • 300gr bulgur
  • 200gr kersen
  • 4 moten zalm of zalmfilet
  • 6 lente-uitjes
  • 100gr feta
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie/boter
  • Optioneel > bieslook

Bereidingswijze

Kook de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat.
Vaak als de bulgur gaar gekookt dan roer ik er een eetlepel boter onder voor de smaak. Maar hier ben je natuurlijk vrij in.
Laat de bulgur even iets afkoelen

Verwarm de oven voor op 180graden.
Neem een ovenschaal en vet deze een beetje in met olijfolie.
Leg hierin de moten zalm en kruid ze met peper en zout.
Bak de zalm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20min (hangt af van de grootte van de zalm)

Bulgursalade met kersen en zalm
Halveer de kersen en verwijder de pitten.
Hak de lente-uitjes fijn.
Meng de gekookte bulgur met de kersen, fijngehakte lente-uit en een beetje citroensap.
Kruid met peper en zout en voeg eventueel nog fijngehakte bieslook toe.

Doe de bulgursalade in een ruime kom en verkruimel hierboven de feta.

Serveer de bulgursalade met de zalm.
Laat het smaken!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/bulgursalade-met-kersen-en-zalm/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.