Bombardini met pompoemroomsaus, spekjes en salie

bombardini pompoenroomsaus spekjes-1

Het eerste receptje met pompoen van dit seizoen is een feit, de herfst is dus echt begonnen. Voor is pompoen echt iets typisch voor de herfst, het seizoen dat symbool staat voor heerlijk hartverwarmend “comfort food” en daar is dit gerechtje een ideaal voorbeeld van.

bombardini pompoenroomsaus spekjes-1

Eenmaal je de pompoen hebt geschild en in stukjes is gesneden wordt het echt makkelijk. Dit receptje leent zich er echt toe om op zondag al voor te bereiden (pompoen schillen, koken en pureren) waardoor je op maandag nog amper werk hebt. En als je ineens genoeg maakt, dan hoef je op dinsdag ook niet veel meer te doen.

bombardini pompoenroomsaus spekjes-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 225gr pompoen (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 300 a 400gr pasta (ik gebruikte bombardini)
  • 1 sjalot (fijngesneden)
  • 1 teentje look (fijngesneden)
  • 240ml kipbouillon
  • 3 a 4 blaadjes salie (fijngehakt)
  • 1kl gedroogde rozemarijn
  • 1kl gedroogde tijm
  • 1 ei
  • 50gr geraspte gruyère kaas
  • 125ml room
  • 125gr spekblokjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Kook de blokjes pompoen in water (ongezouten) tot ze zacht zijn.
Giet af en mix tot een gladde puree.

Meng de pompoenpuree met de fijngehakte salie, rozemarijn, tijm, ei, gruyère en room. Kruid met peper en zout. Zet even opzij.

Verhit een pan (zonder vetstof) en bak hierin de spekjes krokant.

Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.

Verhit een kookpot met een scheutje olijfolie.
Stoof hierin kort de sjalot en en look aan.
Giet hierbij het mengsel van pompoen, roer even en giet de bouillon erbij.
Laat even inkoken tot een dikkere saus.

Giet de pasta af en meng direct met de pompoenroomsaus.

Verdeel de pasta over de borden en werk af met de krokante spekjes.

Serveer direct.

Smakelijk !

bombardini pompoenroomsaus spekjes-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.