Na enkele dagen grieperig te hebben rondgelopen waarbij koken echt te veel gevraagd was en
niets mij echt kon smaken, was er gisteren eindelijk beterschap in zicht.
De zin voor koken was er terug enkel de fut om te lang in de keuken te staan, ontbrak nog een beetje.
Er was dus nood aan snel voedzaam comfort food die mij de nodige vitaminen en energie kon geven.
Awel, dat heeft deze gebakken bloemkoolrijst met ham en omelet mij allemaal gegeven en smaken dat het deed!
Het principe is heel makkelijk, de rijst vervang je nu door fijngemalen bloemkool.
Om nog wat meer vitaminen en groentjes binnen te krijgen, voegde ik nog wat champignons en erwtjes toe.
En afwerken deed ik met fijngesneden stukjes omelet.
Ik heb er geen vegetarische gerechtje van gemaakt, in deze versie zitten blokjes ham,
maar deze kan je even goed weglaten.
Of je kan er nog wat restjes kip aan toevoegen.
Mix & Match naar believen zou ik zo zeggen š
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 1 bloemkool (in roosjes)
- 150gr champignons (in schijfjes)
- 2 teentjes look (fijngehakt)
- 3 lente-uitjes (fijngesneden)
- 250gr blokjes ham
- 100gr erwtjes (vers of diepvries)
- 3el sojasaus
- 2 eieren
- 4el water
- Klontje boter
- Peper en zout
Bereidingswijze
Doe de bloemkoolroosjes in een blender en mix tot kleine korrels.
Je kan dit best in porties mixen.
Verhit een ruime pan met een klontje boter
Bak hierin de champignons mooi goudbruin samen met de fijngehakte look.
Voeg dan de helft van de lente-ui toe samen met de ham, erwtjes en de bloemkoolkorrels.
Laat 2 a 3min meebakken, roer regelmatig.
Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.
Haal van het vuur en hou warm.
Verhit een pan met een klontje boter
Kluts de eieren met het water los. Kruid met peper en zout.
Giet in de pan en bak de omelet.
Als de omelet gaar is, versnij in kleine stukjes.
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden, werk af met de stukjes omelet en resterende lente-ui.
Smakelijk!