bloemkoolrijst met ham en omelet

bloemkoolrijst met ham en omelet

Na enkele dagen grieperig te hebben rondgelopen waarbij koken echt te veel gevraagd was en
niets mij echt kon smaken, was er gisteren eindelijk beterschap in zicht.
De zin voor koken was er terug enkel de fut om te lang in de keuken te staan, ontbrak nog een beetje.
Er was dus nood aan snel voedzaam comfort food die mij de nodige vitaminen en energie kon geven.
Awel, dat heeft deze gebakken bloemkoolrijst met ham en omelet mij allemaal gegeven en smaken dat het deed!

bloemkoolrijst met ham en omelet

Het principe is heel makkelijk, de rijst vervang je nu door fijngemalen bloemkool.
Om nog wat meer vitaminen en groentjes binnen te krijgen, voegde ik nog wat champignons en erwtjes toe.
En afwerken deed ik met fijngesneden stukjes omelet.
Ik heb er geen vegetarische gerechtje van gemaakt, in deze versie zitten blokjes ham,
maar deze kan je even goed weglaten.
Of je kan er nog wat restjes kip aan toevoegen.
Mix & Match naar believen zou ik zo zeggen šŸ™‚

bloemkoolrijst met ham en omelet

bloemkoolrijst met ham en omelet

 

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 150gr champignons (in schijfjes)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 3 lente-uitjes (fijngesneden)
  • 250gr blokjes ham
  • 100gr erwtjes (vers of diepvries)
  • 3el sojasaus
  • 2 eieren
  • 4el water
  • Klontje boter
  • Peper en zout

 

Bereidingswijze

Doe de bloemkoolroosjes in een blender en mix tot kleine korrels.
Je kan dit best in porties mixen.

Verhit een ruime pan met een klontje boter
Bak hierin de champignons mooi goudbruin samen met de fijngehakte look.
Voeg dan de helft van de lente-ui toe samen met de ham, erwtjes en de bloemkoolkorrels.
Laat 2 a 3min meebakken, roer regelmatig.
Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.
Haal van het vuur en hou warm.

Verhit een pan met een klontje boter
Kluts de eieren met het water los. Kruid met peper en zout.
Giet in de pan en bak de omelet.
Als de omelet gaar is, versnij in kleine stukjes.

Verdeel de bloemkoolrijst over de borden, werk af met de stukjes omelet en resterende lente-ui.

Smakelijk!

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.