Bagel met zalmburger en kruidenroomkaas

Bagel met zalmburger en kruidenroomkaas

Deze bagel met zalmburger en kruidenroomkaas is een heerlijk orginele twist
op de klassieke bagel met zalm en roomkaas.
De ideale manier om de bagels van New York Bakery Co uit te testen die een tweetal weken geleden voor m’n deur stonden te wachten toen ik thuiskwam. Altijd leuk thuiskomen zo ;-). Deze Bagels van New York Bakery co zijn helemaal volgens het recept van NYC! Die moest ik dus gewoon uittesten aangezien ik een ware NY fan ben, ben er ondertussen 4x geweest, de stad waar ik mij van begin af thuis voelde en dol ben op een “real bagel”. Die hoor je nu eenmaal gegeten te hebben bij een bezoekje aan de big apple! Nergens kan je ze zo lekker vinden

Bagel met zalmburger en kruidenroomkaas

Een bagel in NY is gelijk aan een pistoletje hier in België.
Persoonlijk vind ik bagels veel lekkerder dan pistolets, steviger, iets zoeter en zacht binnenin. Ook hier zijn de ronde broodjes met een gat in het midden stilletjes aan z’n opmars aan het doen, zo ontdekte ik onlangs in Wijnegem shopping BAGL en er zijn in België nog wel enkele bagel bars te vinden.

Bagel met zalmburger en kruidenroomkaas

Zelf haal ik ze regelmatig in huis om ze te beleggen met roomkaas en zalm,
ricotta met aardbeien en honing, kip curry  of met deze zalmburger.
Het recept van deze burgers heb ik trouwens gehaald bij mij lievelings blogster uit de States, Half Baked Harvest.
Een simpele basis zalmburger met een pittige ietwat zoete kruidenmix met daarbij kruidenricotta en dat geserveerd tussen een bagel. Zalig!

Ook benieuwd naar de bagels van New York Bakery Co?
Je kan deze vinden bij Colruyt of misschien nog beter of leuker … een trip naar NYC om ze ter plaatse uit te testen.

Bagel met zalmburger en kruidenroomkaas

Bagel met zalmburger en kruidenroomkaas

Ingrediënten zalmburger 4 personen)

  • 450gr zalm
  • 50gr panko
  • 2el Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1el olijfolie + extra
  • 2el bruine suiker
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1el gerookt paprikapoeder
  • 1/2tl lookpoeder
  • 1/2tl tijm (gedroogd)
  • Peper en zout

Ingrediënten extra

  • 4 bagels
  • 225gr roomkaas
  • enkele blaadjes basilicum
  • enkele takjes dille
  • enkele takjes peterselie
  • Peper en zout
  • 1 avocado
  • Sla

Bereidingswijze

Voor de kruidenroomkaas.
Meng de roomkaas met fijngehakte basilicum, dille en peterselie.
Kruid met peper en zout.
Zet even opzij.

Meng de bruine suiker met cayennepeper, paprikapoeder, lookpoeder; tijm en een snuifje zout:
Zet dit even opzij.
Snij de zalm in grove stukken en doe in een hakmolentje of foodprocessor.
Mix tot een grof gehakt.

Bagel met zalmburger en kruidenroomkaas

Meng de gehakte zalm met de panko, Parmezaanse kaas, peper en zout en 1el olijfolie.
Vorm hiervan 4 burgers.
Strooi hierover het mengsel (beide kanten) van cayennepeper, paprikapoeder, lookpoeder, tijm en zout.

Verhit een pan met een scheut olijfolie.
Bak hierin de burgers mooi goudbruin (slecht 3 a 4min per kant anders worden ze te droog).
Wees voorzichtig bij het draaien van de burgers.

Snij de bagels open.
Verhit een grillpan en grill de bagels even kort in de pan.
Je kan de bagels eventueel ook even onder de ovengril leggen.
Smeer de bagels in met het mengsel van roomkaas, beleg met de zamburger, enkele plakjes avocado en sla.

Serveer direct
Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.