«

»

Bericht afdrukken

Aardappel gevuld met tonijn en paprika-tomatensaus

Of aardappelen nu gezond zijn of niet, daar spreek ik mij al lang niet meer over uit. De ene zeg resoluut van niet en volgens de andere kan het geen kwaad.
Hoe gezond of ongezond aardappels zijn, zal vooral bij de bereidingswijze liggen. Puree met een halve klomp boter erin of gratin dauphinois met room en kaas zijn niet de lichtste bereidingen. Maar ik denk dat iedereen met een beetje gezond verstand dit niet dagelijks op het menu zet.

Aardappel met tonijn tomatensaus-2

Je hoeft ook niet telkens aardappelen op smaak te brengen met boter, room of kaas. Een gewoon gekookt aardappeltje op zich is toch ook lekker of deze versie met in de oven gegaarde aardappel.
Oke, het duurt een uurtje alvorens ze gaar zijn maar zeker de moeite waard en het vraagt weinig moeite. Gewoon de aardappel inprikken en inpakken in aluminiumfolie.
Ondertussen kan je rustig beginnen aan het paprika-tomatensausje eventueel nog een strijkje doen of even gaan zitten en bekomen van de werkdag.
Eenmaal de aardappel gaar is, hol je deze uit, meng je het kruim met tonijn en vul de aardappel terug op. En klaar is kees!

Aardappel met tonijn tomatensaus-2

Ingrediënten voor 4

  • 4 grote aardappelen
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tomaat (in blokjes gesneden)
  • 1tl gerookte paprikapoeder
  • 1kl suiker
  • 1 blik tonijn (uitgelekt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel > fijngehakte basilicum voor de afwerking

Extra > aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prik de aardappelen in met een vork.
Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en overgiet met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout en verpak de aardappelen.
Gaar de aardappelen ongeveer 1h in de oven tot ze gaar zijn.

Ondertussen kan je rustig beginnen met de saus.
Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en look aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
Als de ui mooi glazig is, doe hierbij dan de theelepel gerookt paprikapoeder en laat 1min meebakken.
Voeg de blokjes paprika, tomatenblokjes en suiker toe. Laat 10min zachtjes sudderen.
Breng extra smaak op smaak met peper en zout.

Als de aardappel gaar is, haal uit de oven en laat even afkoelen.
Snij de aardappel bovenaan in, hol deze een beetje uit en doe het kruim in een kommetje.
Meng het aardappelkruim met de tonijn en tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de aardappelen op met dit mengsel.

Serveer de aardappel met de saus en werk af met fijngesneden basilicum.

Smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/aardappel-gevuld-met-tonijn-en-paprika-tomatensaus/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)