«

»

Bericht afdrukken

Worstenbroodjes

Morgen is het “Verloren Maandag”. Het is dan de traditie om worstenbroodjes en appelbollen te eten.
Voor mij is dit de lekkerste dag van het jaar. De bakkers gaan het niet graag horen maar
je kan worstenbroodjes makkelijk zelf maken. Je kan ook volop variëren met smaken,
zo maakte ik een versie met appel & curry en met sjalot-look.
En wil je dit jaar extra leuk en origineel uit de hoek komen …
dan moet je gewoon deze krans van worstenbroodjes maken.

worstenbroodjes

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400gr gehakt (ik gebruikte kippengehakt maar gemengd gehakt is ook mogelijk)
  • 1/2 appel (geschild)
  • 1/2 TL kerriepoeder
  • 1/2 Sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • Peper en Zout

Bereidingswijze

> worstenbroodje met appel en kerrie
Neem de helft van het gehakt (200gr)
Kruid het gehakt met peper en zout
Voeg 1/2 TL kerriepoeder toe en rasp de appel fijn en voeg ook toe aan het gehakt
Meng goed

> worstenbroodje met sjalot en look
Neem de helft van het gehakt (200gr)
Kruid met peper en zout
Snij 1/2 sjalot zeer fijn en voeg bij het gehakt en pers hierbij ook het teentje look uit
Meng goed

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.

Neem het bladerdeeg en rol open. Snij lange repen van ongeveer 4 a 5 cm breedte. Leg de reep bladerdeeg verticaal voor je. Neem een klein hoopje gehakt en leg helemaal onderaan op het reepje bladerdeeg. Rol nu op zodat het gehakt omringd is met 1 laagje bladerdeeg. En leg het worstenbroodje op de bakplaat. Hieronder op de foto’s is het misschien iets duidelijker.

Klop het ei los en wrijf de broodjes hiermee in
Zet de worstenbroodjes ongeveer 30 a 35 minuten in de oven
Haal uit de oven en laat iets afkoelen

Je kan deze worstenbroodjes op voorhand maken en afbakken en 10min voor het serveren zet je ze nog even in een verwarmde oven.

Wil je de krans van worstenbroodjes maken, rol dan eerst alle mini-worstenbroodjes.
Neem er een springvorm bij, wrijf alle worstenbroodjes in met eigeel en schik ze zo in een krans in de springvorm.
De springvorm zal er voor zorgen dat de worstenbroodjes niet omvallen.Eventueel kan je het in midden nog een potje zetten voor extra steun.

worstenbroodjes

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hapjes/worstenbroodjes/

2 reacties

  1. Laura | I scream beauty

    Ik ben gek op worstenbroodjes!

    1. Elien Van Beers

      Ik ook, ik zou ze elke dag kunnen eten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*