Mini-Quiches met snijboontjes, tonijn en kruidenkaas

Mini quiche met tonijn en sperzieboontjes-1

Soms weet ik echt niet wat ik moet klaarmaken en meestal komen dan de meest ingenieuze gerechten … Vlak voor we op onze USA trip vertrokken, wilde ik niet meer uitgebreid of lang koken dus heb ik wat ingrediënten bij elkaar gesmeten in een quiche. En weet je, hij smaakte heerlijk en was zo makkelijk om te maken.

Mini quiche met tonijn en sperzieboontjes-1
Ik heb in deze quiche, een nieuwe kruidenkaas van Philadelphia gebruikt nl. Sensations met Provençaalse kruiden.
In dit gamma heeft Philadelphia ook nog een versie “Natuur” of “Groene & Zwarte Olijven”.

Mini quiche met tonijn en sperzieboontjes-1

Ingrediënten (12 mini-muffins)

  • 5 eieren
  • 100ml melk (ik heb magere melk gebruikt)
  • 140gr Kruidenkaas (ik heb Philadelphia Sensations Provençaalse kruiden gebruikt)
  • 150gr tonijn uit blik
  • 150gr snijbonen (ik heb snijbonen uit de diepvries gebruikt en laten ontdooien)
  • Filodeeg (enkele vellen)
  • Peper en zout

Extra > muffinvormpjes

Bereidingswijze

Indien je (zoals ik) voor snijbonen uit de diepvries kiest, haal deze dan op tijd uit de diepvries en laat deze volledig ontdooien. Dep deze goed droog.

Laat de tonijn goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij het filodeeg in kleinere vierkantjes en gebruik 2 vellen per muffinvormpje. Duw de vellen filodeeg voorzichtig in de vormpjes.

Mini quiche met tonijn en sperzieboontjes-1
Duw de vellen filodeeg voorzichtig in de vormpjes

Kluts de eieren in een mengkom. Voeg hierbij de kruidenkaas en de melk en meng goed. Kruid met peper en zout.

Lepel in elk vormpje een beetje van de drooggedepte snijbonen en tonijn.

Mini quiche met tonijn en sperzieboontjes-1
Lepel de drooggedepte snijbonen en tonijn in de vormpjes

Verdeel dan het mengsel van ei en kruidenkaas over de muffinvormpjes.

Mini quiche met tonijn en sperzieboontjes-1

Zet in de oven en bak ongeveer 15 a 20min. Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn.

Mini quiche met tonijn en sperzieboontjes-1

Laat even afkoelen en haal dan uit de vormpjes. Je kan de muffins zowel warm, lauw of koud serveren.

Laat het smaken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.