Nog 2 dagen …. USA here we come!!! En om toch al een beetje in de sfeer te komen, heb ik mini-hamburgertjes gemaakt op een stokje. Deze mini-burgers zijn ideaal als hapje die zowel bij volwassenen als bij de kindjes in de smaak zal vallen. Bij het maken van de hapjes kan je de kindjes laten helpen om alles op het stokje te steken, plezier gegarandeerd!!
Ingrediënten (+/- 25 mini-burgers)
- 150gr gehakt (gemengd gehakt of kippengehakt)
- 13 kerstomaatjes
- Krulsla (of andere sla)
- augurken
- kaas (enkele plakjes)
- Spek (dunne reepjes)
- 1 ei
- 1 sjalot (fijngesneden)
- Paneermeel
- Peper en zout
Extra > prikkers
Bereidingswijze
Begin met het snijwerk.
Snij de augurken in dunne plakjes.
Snij de sla in kleine toefjes.
Snij de kerstomaatjes in de helft.
Snij de speek reepjes in smalle plakjes (opgelet tijdens het bakken krimpt het spek nog, dus de plakjes mogen niet te klein zijn)
Snij kleine vierkantjes uit de plakjes kaas.
Voor de burgers, meng het gehakt met de fijngesneden sjalot, ei en paneermeel. Kruid met peper en zout.
Maak van het gehakt mini-burgertjes.
Verhit een pan of grillpan met een scheutje olijfolie. En bak hierin de burgertjes gaar.
Neem nog een tweede pan en bak hierin de plakjes spek krokant.
Laat het spek even uitlekken op keukenpapier.
Nu kan je de burgertjes gaan samenstellen.
Begin met een half kerstomaatje, vervolgend het toefje sla, plakje augurk, plakje kaas, plakje spek en eindig met het burgertje.
Serveer meteen.