Krabkoekjes met rode aioli

krabkoekjes aioli-1

Velen zullen vandaag een vrije dag hebben … ik niet en er zullen nog wel mensen zijn die helaas moeten werken vandaag. Toch voelt het vandaag niet aan als een typische sombere maandag, ik heb een vrijdaggevoel. Zou die feestdag van morgen ervoor iets tussensteken misschien?
En aangezien we op vrijdag altijd een apero momentje houden, moet dit vandaag zeker en vast ook kunnen.
De inspiratie voor het hapje, ging ik halen in San Francisco. Een fantastische stad waar je toch wel wat conditie moet hebben om ze te ontdekken en waar je fantastisch kan eten waaronder een typische chowder, zuurdesembrood van Boudin en crab cakes.
“Sea Food” en San Francisco dat is een perfect huwelijk, ik ben er zelf niet zo’n grote fan van maar die krabkoekjes kon je me gerust elke dag voorschotelen.
Helaas is het momenteel iets te duur om nog eens naar “San Fran” (zo wordt de stad bij de locals genoemd) te gaan dus maken we de koekjes toch lekker zelf. En deze versie heb je gemaakt in “no time”, gewoon alles mengen en bakken maar.

krabkoekjes aioli-1

Geen hapje zonder een dipsausje en ook bij deze hartige koekjes hoort een sausje. Mayonaise of cocktailsaus zou een optie zijn of een rode aioli. Dit traditioneel Spaans sausje is eigenlijk gewoon een mayonaise, enkel wordt hier nog knoflook aan toegevoegd. Mijn versie van aioli is misschien niet volgens de traditionele manier en ingredienten gemaakt, ook iets lichter dan normaal maar hij past perfect bij deze krabkoekjes.

krabkoekjes aioli-1

Ingrediënten voor de krabkoekjes (+/- 10 koekjes)

  • 340gr Krabvlees (blik)
  • 2 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 2 eieren
  • 1tl mosterd
  • 120gr panko
  • 70gr mayonaise
  • 1el Worcestershire saus (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olie of boter

Ingrediënten voor de aioli

  • 3 a 4 geroosterde paprika’s (uit een bokaaltje)
  • 1 teentje look
  • 200gr griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • citroensap
  • Peper en zout
  • 3 a 4el olijfolie

krabkoekjes aioli-1

Bereidingswijze

Voor de aioli, doe alle ingrediënten in een blender of foodprocessor en mix tot een gladde saus. Zet koel.
Je kan de aioli makkelijk 1 dag op voorhand maken.

Voor de koekjes, doe al ingredienten in een mengkom en meng goed. Vind je het mengsel nog iets te nat, voeg nog een beetje extra panko toe.
Verhit een pan met een ruime scheut olie of boter.
Schep ongeveer 1 a 2el van het mengsel in de pan en duw lichtjes aan. Wil je mooie ronde koekjes, gebruik dan een kookring. Bak de koekjes aan beide kanten mooi goudbruin.

Serveer de koekjes met de aioli.

Smakelijk!

krabkoekjes aioli-1

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.