«

»

Bericht afdrukken

Dip met gerookte zalm

Deze simpele lekkere dip met gerookte zalm is een ideaal en makkelijk receptje
om op Pasen (of op eender ander apéro moment) voor te schotelen.
De dip kan je zowel serveren bij de brunch of als apéro bij een diner.
Wat kruiden, sjalot, zalm, roomkaas en yoghurt, dat is wat je nodig hebt
om deze simpele smaakvolle dip in elkaar te steken.

Dip met gerookte zalm

Dus ook op een simpele vrijdagavond of weekendavond, is dit een ideaal receptje om vlug in elkaar te flansen
en om daarna  weg te zakken in de sofa voor een marathon van Temptation Island of Blind getrouwd 😉
Serveren doe je met wat crackers of chips.

Dip met gerookte zalm

En heb je eens zin in ietwat originelere en gezondere chips,
dan heb ik iets nieuws en nog lekkerder dan gewone chips ontdekt.
Ik heb het dan over de Go Pure Fruits and Veggies chips die 100% vegan en gluten- en allergeenvrij zijn.
Go Pure heeft zo’n 16 verschillende smaken van chips van gewone aardappelchips
(ook smaken zout, paprika en kruiden), groentechips (met zoete aardappel, wortel, pastinaak)
of een mix van groente en fruit (biet, pastinaak en appel).

Dip met gerookte zalm

Deze laatste heb ik mogen testen en moest me inhouden om niet heel de zak alleen op te eten.
De zachte appel in combinatie met de krokante pastinaak en biet en het vleugje zeezout.
Doe daarbij de dip van gerookte zalm en je hebt echt een super lekker apéro gerechtje dat toch ietwat anders is.
Het enige kleine nadeel is dat je de chips niet in een gewone supermarkt kan vinden, in België kan je ze enkel vinden in een Bioplanet of Natuurwinkel. Maar omdat ze zo lekker zijn, maak ik gerust een omweggetje 😉

Dip met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1/2 sjalot
  • 150gr gerookte zalm
  • 50gr roomkaas
  • 150gr griekse yoghurt
  • enkele takjes bieslook
  • enkele takjes dille
  • cayennepeper
  • zout

Bereidingswijze

Hak de sjalot fijn.
Snij de gerookte zalm in kleine stukjes.
Hak enkele takjes bieslook en dille fijn.
Doe alles in een mengkom samen met de roomkaas en griekse yoghurt.
Meng goed.
Breng op smaak met cayennepeper en zout.

Serveer met crackers.

Dip met gerookte zalm

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hapjes/dip-gerookte-zalm/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*