Perzik limonade

Perzik limonade

Sante voor iedereen voor wie de vakantie vandaag is begonnen
Schol voor iedereen die met glans geslaagd is met de examens
Of gewoon gezondheid voor iedereen die blij is dat het weekend bijna kan beginnen (waaronder ikzelf)
Dat toosten ga ik vandaag doen met deze heerlijke zelfgemaakte perzik limonade gezoet door tagatesse van Damhert.

Perzik limonade

Ik ben ondertussen zo’n 2 weken hun producten aan het testen en de tagatesse is toch wel één van mijn favorietjes…  minder calorieën dan gewone suiker en geen vieze nasmaak zoals andere gezonde zoetmiddelen op de markt.

Perzik limonade

Tip > hou zeker dit weekend mijn Facebook en Instagram in de gaten omdat ik 5 pakketjes van Damhert mag weggeven.

Ingrediënten (2 personen)

  • 6 perziken
  • 50gr tagatesse of 100gr gewone suiker
  • zeste van 3 citroenen
  • 250ml citroensap
  • Extra > ijsblokjes, schijfjes perzik of citroen

Bereidingswijze

Halveer de perzikken, verwijder de pit en snij in blokjes.
Doe deze blokjes in een kookpot met 500ml water, de zeste van citroen en de suiker.
Breng zachtjes aan de kook, als dit eenmaal kookt, laat zachtjes sudderen tot de perzikken zacht zijn.

Haal door een zeef en vang het vocht op. Duw al het vocht uit de perzikken.
De uitgeperste perzikken gebruiken we niet meer.
Laat het perzikkensap volledig afkoelen in de koelkast.

Eenmaal het sap is afgekoeld, voeg dan het citroensap toe en ongeveer 600 a 700ml water.

Serveer de limonade lekker fris en doe in elk glas enkele ijsblokjes en eventueel enkele schijfjes perzik of citroen.

Schol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.