Als een echte “coffee addict” kon dit recept echt niet achterwegen blijven op de blog. Ik moest er eerlijk gezegd eerst niets van weten, ijskoffie … wie drinkt nu z’n koffie koud?? Koffie moet je warm drinken en daarmee basta!
Ik zie mezelf nog voor de eerste keer in Barcelona tijdens mijn allereerste bezoekje ooit aan een Starbucks, helemaal verbouwereerd dat al die mensen koffie koud dronken. Het gevoel was volgens mij wederzijds toen de Catalanen mij hete koffie zagen drinken wanneer het buiten 35 graden was …
Het heeft toen toch nog een paar jaar geduurd, in een heel zwoel New York City, dat ik mezelf heb getrakteerd op mijn eerste ijskoffie. De nood aan koffie was groot door de jetlag maar hete koffie bij bijna 40 graden, daar zegt deze “coffee addict” ook nee tegen. Dus voor mij “1 tall iced latte please” en ik was vertrokken met een nieuw favorietje 🙂
Een favorietje waaraan ik na al die jaren mijn eigen twist heb gegeven. Normaal neem je koude koffie met een beetje (of een beetje veel) melk en ijsblokjes. Voor mij wordt dit persoonlijk iets te waterachtig. Daarom doe ik het iets anders, ik vries koude koffie in ijsvormpjes in. Is er dan de goesting in ijskoffie, dan doe ik enkele koffie ijsblokjes in een glas en vul aan met ijskoude melk. Perfect!
Ingrediënten
- Sterke koffie
- Melk naar keuze
- Optioneel > snuifje kaneel/ vanille/ suiker
- Extra > ijszakjes/ vormpjes
Bereidingswijze
Zet een ruime hoeveelheid koffie.
> Heb je graag suiker in je koffie, voeg dan 1 a 2kl suiker toe aan de hete koffie.
> Heb je graag een smaakje in je koffie, voeg dan een snuifje kaneel of vanille essence toe aan de hete koffie
Laat de koffie helemaal afkoelen.
Giet de koude koffie in ijszakjes/vormpjes en zet in de diepvries.
Wanneer je zin hebt in je Iced Latte, doe enkele koffie ijsblokjes in een glas en voeg de gewenste hoeveelheid melk toe.
Geniet er van!
BewarenBewaren