Yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas

Yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas

Griekse yoghurt en aardbeien in de ochtend met wat granola, dat noem ik een heerlijk begin van de dag! Dat concept van aardbeien en yoghurt, dat kan ook leiden tot een heerlijk toetje … yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas
De speculaas zorgt voor een heerlijk zoete crunchiness.

Yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas

En bij dit dessertje heb je 2 even lekkere opties … ofwel de gewone versie yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas of een versie in de vorm van een taartje.
Probeer daar maar eens tussen te kiezen, gewoon onmogelijk zeg ik jullie!
En omdat ik niet kan kiezen, geef ik jullie gewoon beide opties.
De taart versie vraagt enkel maar een pak taartdeeg, ja ik gebruik voorgemaakt taartdeeg. Waarom het moeilijk maken? 😉

Yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas

Yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas

Ingrediënten panna cotta (4 personen)

  • 250gr griekse yoghurt
  • 150ml room
  • 50gr suiker
  • 1 vanilleboon
  • 3 blaadjes gelatine

Ingrediënten extra

  • 200gr aardbeien
  • 1el limoensap
  • 1kl honing
  • +/- 5 a 6 speculaasjes
  • Optioneel >  1 pak taartdeeg + kleine taartvormpjes

Bereidingswijze

Als je voor de taartjes kiest.
Bekleed de taartvormpjes met taartdeeg, duw goed aan.
Bak in de oven op ongeveer 180 graden voor 15min tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de panna cotta,
week de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de room, suiker, de zaadjes van vanilleboon + de lege vanilleboon
in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur.
Roer goed zodat de suiker kan smelten.
Laat vooral niet koken.
Eenmaal de suiker is gesmolten, haal van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe.
Roer goed tot de gelatine gesmolten is.
Laat even afkoelen.
Verwijder dan de lege vanilleboon en voeg de yoghurt toe.
Meng goed.
Verdeel dit mengsel over potjes of in de afgekoelde taartvormpjes.

Yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas

Laat minstens 3h opstijven in de koelkast

Vlak voor het serveren,
Snij de aardbeien in kleine blokjes en meng met het limoensap en de honing.
Maal de speculaas fijn tot kruim.
Werk de panna cotta af met de aardbeien en kruim van speculaas.

Smakelijk!

Yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.