Wentelteefjes of Pain Perdu is een ideaal ontbijtgerecht om niet meer zo vers brood te verwerken. Ik maakte het iets feestelijker met gebakken appel en speculaas waardoor je het ook als dessert kan serveren.
Ingrediënten (voor 4 wentelteefjes)
- 4 boterhammen (geen vers brood)
- 1 ei
- 150ml magere melk
- 1tl kaneel
- 1 appel
- Speculaas (verkruimeld)
Bereidingswijze
Verhit 2 pannen (1 voor de appeltjes en 1 voor de wentelteefjes) met een beetje kokosolie of roomboter.
Verwijder het klokhuis van de appel. Je kan de appel schillen maar dit hoeft niet. Snij de appel in dunne schijfjes.
Kluts het ei samen met de melk en kaneel.
Wentel de boterhammen door het eimengsel en bak de wentelteefjes goudbruin.
Bak in de andere pan de schijfjes appel goudbruin.
Serveer de wentelteefjes op een bord en leg hierop de gebakken appeltjes. Strooi hierover de verkruimelde speculaas. Serveer je het als dessert, voeg dan nog een bolletje vanille-ijs toe of griekse yoghurt.
En nu smullen maar.