Wentelteefjes met gebakken appel en speculoos

wentelteefjes

Wentelteefjes of Pain Perdu is een ideaal ontbijtgerecht om niet meer zo vers brood te verwerken. Ik maakte het iets feestelijker met gebakken appel en speculaas waardoor je het ook als dessert kan serveren.

wentelteefjes

Ingrediënten (voor 4 wentelteefjes)

  • 4 boterhammen (geen vers brood)
  • 1 ei
  • 150ml magere melk
  • 1tl kaneel
  • 1 appel
  • Speculaas (verkruimeld)

Bereidingswijze

Verhit 2 pannen (1 voor de appeltjes en 1 voor de wentelteefjes) met een beetje kokosolie of roomboter.

Verwijder het klokhuis van de appel. Je kan de appel schillen maar dit hoeft niet. Snij de appel in dunne schijfjes.

Kluts het ei samen met de melk en kaneel.

Wentel de boterhammen door het eimengsel en bak de wentelteefjes goudbruin.

Bak in de andere pan de schijfjes appel goudbruin.

Serveer de wentelteefjes op een bord en leg hierop de gebakken appeltjes. Strooi hierover de verkruimelde speculaas. Serveer je het als dessert, voeg dan nog een bolletje vanille-ijs toe of griekse yoghurt.

En nu smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.