«

»

Bericht afdrukken

Sinaasappel-Polentacake

Zoals gezegd, ging ik proberen om elke maand één receptje van Donna Hay te maken te delen met jullie. Vorige maand waren het “easy peasy” noodles met chili zalm, nu een heel makkelijk, sappige en frisse cake met sinaasappel en polenta.
Het receptuur leek me op het eerste zicht ietwat vreemd, maar we spreken over Donna Hay dus 100% vertrouwen in een goede afloop. Je leest het dus goed dat je eerst 2 sinaasappels (met schil) dient te koken om deze daarna met schil te mixen met de rest van de ingrediënten. Klinkt vreemd maar zo krijg je echt de frisse smaak van sinaasappel in je cake.
De smaak van sinaasappel wordt nog versterkt door het siroopje die je achteraf over de cake giet. Zo krijg je een heerlijk sappige cake met een frisse citrustoets.

Polenta sinaas cake-1

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 6 eieren
  • 50gr boter
  • 110gr polenta
  • 120gr amandelmeel
  • 220gr + 110gr suiker
  • 1tl bakpoeder
  • vanille essence
  • 125ml (vers sinaasappelsap)
  • Optioneel > geroosterd amandelschaafsel

Polenta sinaas cake-1

Bereidingswijze

Leg de 2 sinaasappel in een kookpot, vul met water en breng aan de kook.
Kook de sinaasappels 1h.
Haal dan uit het water en laat ietwat afkoelen.

Smelt de boter en laat ook iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Beleg de bodem van een bakvorm/ springvorm met bakpapier en vet de randen in.

Doe de afgekoelde sinaasappels in een blender of foodprocessor (met schil) en mix tot een gladde massa.
Voeg de eieren, gesmolten boter, polenta, amandelmeel, 220gr suiker, bakpoeder en vanille essence toe. Mix tot een gladde massa.
Giet het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 45min in de oven.
Check met een sateprikker of de binnenkant gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens je gaat ontvormen.

Ondertussen kan je de siroop maken.
Doe de suiker en sinaasappel in een kookpotje en breng aan de kook.
Laat ongeveer 4min doorkoken tot de vloeistof ietwat is ingekookt.
Laat een beetje afkoelen alvorens je dit over de cake giet.
Serveer direct.

Smakelijk!

Polenta sinaas cake-1

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/sinaasappel-polentacake/

1 reactie

  1. Inge

    Heel lekkere cake die er dankzij de polenta mooi geel uit ziet.
    De kinderen kregen er ook geen genoeg van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.