Rijstpap met passievrucht en mango

Rijstpudding met passievrucht en mango

Rijst, melk, suiker en vanille dat zijn de ingrediënten van een traditionele rijstpap!
Niet echt direct met lievelingsdessert, ik eet het wel op maar er zijn betere dessertjes naar mijn mening. Toch wilde ik het nog eens een kans geven maar met iets andere ingrediënten en met extra smaakmakers.

Rijstpudding met passievrucht en mango

Bij de bereiding van deze rijstpap voegde ik wat zeste van sinaasappel en een
kaneelstokje toe  wat uiteindelijk een heerlijk kruidig frisse smaak gaf.
De gewone suiker liet ik weg en gebruikte in de plaats gecondenseerde melk.
Deze gaf de rijstpap een heerlijk zoete romige smaak,je zou zelfs zeggen dat er precies witte chocolade in verwerkt zit. En als dat nog niet genoeg was, nog wat frisse passievrucht pulp en zoete mango. Voor de gezonde toets zullen we maar zeggen 😉
Nooit gedacht dat ik rijstpap zo lekker zou vinden.
En natuurlijk mocht het gouden lepeltje niet vergeten worden!

Rijstpudding met passievrucht en mango

Ingrediënten (4 personen)

  • 130gr dessertrijst
  • 1l melk
  • 1 kaneelstok
  • 1 vanillestok
  • 1 eigeel (losgeklopt)
  • zeste van halve sinaasappel (fijn geraspt)
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 7 passievruchten
  • 1 mango (in dunne plakjes)

Rijstpudding met passievrucht en mango

Bereidingswijze

Doe de melk in een kookpot samen met de de kaneelstok en de zeste van sinaasappel.
Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg de zaadjes en de lege vanillestok toe aan de melk.
Breng aan de kook.
Voeg de rijst toe en laat de rijst 30min zacthjes sudderen.
Probeer af en toe te roeren.
Als de rijst mooi gaar is en de melk is opgenomen, haal van het vuur.
Verwijder de vanillestok en kaneelstok.
Voeg de gecondenseerde melk en het losgeklopt ei toe.
Roer goed.
Giet de rijstpap in een ovenschaal of aparte potjes en laat afkoelen.
Serveer de rijstpap met daarover het vruchtvlees van de passievruchten en dunne plakjes mango.

Smullen maar (en vergeet het gouden lepeltje niet)

Rijstpudding met passievrucht en mango

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Rijstpap met passievrucht en mango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.