Rijst, melk, suiker en vanille dat zijn de ingrediënten van een traditionele rijstpap!
Niet echt direct met lievelingsdessert, ik eet het wel op maar er zijn betere dessertjes naar mijn mening. Toch wilde ik het nog eens een kans geven maar met iets andere ingrediënten en met extra smaakmakers.
Bij de bereiding van deze rijstpap voegde ik wat zeste van sinaasappel en een
kaneelstokje toe wat uiteindelijk een heerlijk kruidig frisse smaak gaf.
De gewone suiker liet ik weg en gebruikte in de plaats gecondenseerde melk.
Deze gaf de rijstpap een heerlijk zoete romige smaak,je zou zelfs zeggen dat er precies witte chocolade in verwerkt zit. En als dat nog niet genoeg was, nog wat frisse passievrucht pulp en zoete mango. Voor de gezonde toets zullen we maar zeggen 😉
Nooit gedacht dat ik rijstpap zo lekker zou vinden.
En natuurlijk mocht het gouden lepeltje niet vergeten worden!
Ingrediënten (4 personen)
- 130gr dessertrijst
- 1l melk
- 1 kaneelstok
- 1 vanillestok
- 1 eigeel (losgeklopt)
- zeste van halve sinaasappel (fijn geraspt)
- 1 blik gecondenseerde melk
- 7 passievruchten
- 1 mango (in dunne plakjes)
Bereidingswijze
Doe de melk in een kookpot samen met de de kaneelstok en de zeste van sinaasappel.
Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg de zaadjes en de lege vanillestok toe aan de melk.
Breng aan de kook.
Voeg de rijst toe en laat de rijst 30min zacthjes sudderen.
Probeer af en toe te roeren.
Als de rijst mooi gaar is en de melk is opgenomen, haal van het vuur.
Verwijder de vanillestok en kaneelstok.
Voeg de gecondenseerde melk en het losgeklopt ei toe.
Roer goed.
Giet de rijstpap in een ovenschaal of aparte potjes en laat afkoelen.
Serveer de rijstpap met daarover het vruchtvlees van de passievruchten en dunne plakjes mango.
Smullen maar (en vergeet het gouden lepeltje niet)
Het ziet er heel erg lekker uit!