Yes Yes, weer een dessertje met rabarber! đ
Zoals je ondertussen weet, zijn we er dit jaar in geslaagd om leven in onze rabarberplant te krijgen. Ik kon bijna een gat in de lucht springen toen twee maand
geleden de eerste mini-takjes verschenen en sindsdien groeit ie als kolen.
Ik kan hem momenteel amper bijhouden … erg?
Nee hoor, ik kook en bak er lustig mee voort.
De diepvries zit ondertussen al goed vol, de nodige liters confituur zijn als gemaakt
en natuurlijk mag een dessertje zo nu en dan niet ontbreken.
Wat dacht je van deze pudding met kardemom, rabarber en honeycomb ?
Honeycomb?
In het Nederlands zou het honingraat heten maar dan gaat er mischien nog geen belletje rinkelen. Wel voor degene die net zoals mij verzot zijn op Masterchef Australia, daar passeert honeycomb regelmatig. Moeilijk om te omschrijven wat het juist is đ
Je begint met het maken van een karamel met honing,
wanneer de karamel mooi goudkleurig is, voeg je baking soda toe.
De baking soda gaat ervoor zorgen dat je karamel gaat opborrelen en uitzetten.
Dit mengsel giet je in een ovenschaal en laat je helemaal afkoelen.
De honeycomb kan je dan eten als een snoepje of gebruiken als afwerking bij een dessertje zoals deze pudding.
Heerlijk is de combinatie van de zure rabarber, de romige pudding
met de speciale toets van kardemom en dan de zoete honeycomb.
Ingrediënten pudding + rabarber (+/- 4 a 5 personen)
- 400gr rabarber
- 80gr + 3el suiker
- 3el grenadine
- 400ml room
- 8 eierdooier
- 5 kardemom peulen
Ingrediënten honeycomb
- 440gr suiker
- 80ml water
- 80gr honing
- 1el bqking soda
Bereidingswijze
Voor de honeycomb :
Beleg een bakvorm/schaal met bakpapier en zet even opzij.
Doe de suiker, water en honing in een kookpot (best een hoge kookpot) en zet op een middelhoog vuur.
Roer even zodat de suiker kan smelten, als de suiker gesmolten is, breng aan de kook zonder te roeren.
Laat zachtjes koken tot je een mooi goudbruine karamel hebt, dit kan ongeveer 8 a 9min duren.
Eenmaal mooi goudbruin, voeg dan de baking soda toe.
Opgelet, de karamel gaat nu helemaal uitzetten.
Haal van het vuur en giet meteen in de beklede bakvorm.
Laat helemaal afkoelen op kamertemperatuur.
Voor de rabarbercompote :
Snij de rababer in blokjes (van ongeveer 2cm) en leg in een ovenschaal.
Strooi hierover 3el suiker en 3el grenadine.
Rooster de rabarber ongeveer 20min in de oven tot de rabarber mooi zacht is.
Voor de pudding :
Doe de room in een kookpotje.
Kneus de kardemompeulen een beetje en voeg toe aan de room.
Breng aan de kook maar laat net niet koken.
Haal dan van het vuur en laat 20min staan zodat de kardemompeulen de room smaak geven.
Meng ondertussen de eierdooiers met de suiker.
Verwijder de kardemompeulen uit de room en zet de room terug op een middelhoog vuur.
Voeg het mengsel van eierdooiers en suiker toe en blijf constant roeren tot de pudding is ingedikt.
Haal van het vuur.
Verdeel de geroosterde rabarber over 4 a 5 potjes gevolgd door de pudding.
Zet in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
Vlak voor het serveren, breek je de honeycomb in kleinere stukjes en strooi over de potjes.
Smakelijk!