«

»

Bericht afdrukken

Pruimentaart met mascarpone

Pruimentaart met mascarpone is gewoon een “must bake” tijdens het weekend!
Een heerlijke romige vulling met mascarpone, een rijkelijk  boterige kost en
hemelse geroosterde pruimen die deze taart echt helemaal AF maken.
Ik kan jullie vertellen dat ik GE-NO-TEN heb bij het opeten van dit taartje en ook van het maken ervan.

pruimentaart met mascarpone

Vaak gebruik ik taartdeeg uit de supermarkt, lekker makkelijk.
Voor deze taart heb ik zelf de handen uit de mouwen gestoken, alleja met behulp van m’n keukenmachine ;-).
En toegegeven, met behulp van een keukenmachine is zelf deeg maken echt easy peasy.
Het enige wat een beetje inspanning vraagt is het deeg uitrollen, even je innerlijke kracht zoeken en rollen maar!
Toch geen zin om zelf deeg te maken, dan breng je toch gewoon taartdeeg van de winkel mee … niets mis mee!

pruimentaart met mascarpone

pruimentaart met mascarpone

Ingrediënten korst

  • 375gr patisseriebloem
  • 2tl suiker
  • 225gr (koude) boter
  • 80ml ijskoud water
  • snuifje zout
  • Extra : taartvorm

Ingrediënten

  • 10 pruimen
  • sap van halve citroen
  • 1 vanilleboon
  • 150gr suiker + 2el
  • 250gr mascarpone
  • 50ml room
  • 2el honing
  • vanille essence

Bereidingswijze

Begin met maken van de korst.
Als je een keukenmachine/robot hebt, raad ik je aan om deze te gebruiken.
Meng de bloem met de suiker en het zout.
Snij de koude boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het bloem mengsel.
Meng/kneed goed tot een kruimelig deeg.
Voeg dan het ijkoude water toe en meng/kneed tot je een mooie plakkerige deegbal krijgt.
Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 1h opstijven in de koelkast.
*
Ondertussen kan je de pruimen roosteren.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Halveer de pruimen, verwijder de pitten en leg in een ovenschaal.
Strooi over de pruimen 150gr suiker, het sap van een halve citroen, de zaadjes van de vanille boon + de lege vanilleboon.
Meng goed.
Rooster de pruimen ongeveer 30min in de oven tot ze mooi mals zijn.
Laat volledig afkoelen.
*
Haal het opgesteven deeg uit de koelkast.
Rol het deeg uit, zelf vind ik het makkelijkste om een stuk bakpapier te nemen hierop de deegbal leggen en bovenop de deegbal nog een stuk bakpapier.
Rol het deeg zo plat tot ongeveer 5mm dikte.
Bekleed de taartvorm met het deeg en druk voorzichtig aan.
Als je bakbonen of koperen muntjes hebt, dan kan je deeg blind bakken. Leg daarvoor een stuk bakpapier op het deeg en vul met de bakbonen.
Dit hoeft niet perse, ik deed dit niet. Je hoeft dan enkel direct na het bakken de bodem ietwat aanduwen met een lepel.
Zet de taarvorm 10min in de diepvries om het deeg terug te laten opstijven.
Bak daarna de taart ongeveer 20 a 25min in de oven op 190 graden tot hij mooi goudbruin is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
*
Voor de vulliig, meng de mascarpone met de room, 2el suiker, 2el honing en vanille essence.
Vul de afgekoelde taartbodem met het mengsel van mascarpone en werk de taart af met de afgekoelde geroosterde pruimen.

Smakelijk!

pruimentaart met mascarpone

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/pruimentaart-met-mascarpone/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.