«

»

Bericht afdrukken

Pistachecake met yoghurtmousse en granaatappelsiroop

Het lijkt wel mos in de potjes, dat kreeg ik direct te horen toen ik deze potjes serveerde.
Mos is het niet, maar wel een heerlijke “Hulk groene” pistachecake.
Was het mijn bedoeling dat de cake zo groen was? Een beetje :-), pistachegroen vind ik één van de mooiste kleur dat er is maar eenmaal je deze noten verwerkt in een cake of taart valt die mooie kleur weg.
Dus wat heb ik gedaan … een “beetje” groene kleurstof toegevoegd aan het deeg maar dat “beetje” is toch wel extreem groen uitgevallen. Je kan niet zeggen dat het niet opvalt he … 😉

pistachecake met yoghurtcreme en granaatappelsiroop

Het idee van deze leuke gevulde potje komt van een Australische website bomvol recepten. Het is eens iets anders dan een gewoon stukje cake op een bord te serveren met een toefje room.
En die heerlijk zoete granaatappelsiroop maakt het gewoon af zowel visueel als voor je smaakpapillen.

pistachecake met yoghurtcreme en granaatappelsiroop

Ingrediënten Pistachecake

  • 105gr ongezouten pistachenoten
  • 125gr boter (op kamertemperatuur)
  • 165gr witte suiker
  • 2 eieren
  • 110gr zelfrijzende bloem
  • 125ml botermelk/karnemelk
  • 1el citroensap
  • optioneel > groene kleurstof

Ingrediënten Yoghurtmousse

  • 300ml room
  • 280gr griekse yoghurt
  • 2el poedersuiker
  • optioneel > rode kleurstof

Ingrediënten Granaatappelsiroop

  • 2 granaatappels + eventueel 1 extra om te gebruiken als afwerking
  • 3el suiker

Extra > 6 kleine weckpotjes of andere (glazen) potjes, cakevorm

Bereidingswijze Pistachecake

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in.

Mix/maal de pistachenoten tot fijne kruimels/meel.
Meng dit pistachemeel met de zelfrijzende bloem. Zet even opzij.

Doe de boter en suiker in een mengkom en mix tot een romig mengsel.
Giet de karnemelk bij dit mengsel van boter en suiker. Meng goed.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng/mix goed tot een homogene massa.
Voeg nu in porties het pistache-bloem mengsel toe. Meng tot een mooi egaal deeg.
Optioneel > doe enkele druppels groene kleurstof bij het deeg en meng goed.
Giet het deeg in de ingevette cakevorm en bak de cake ongeveer 45 a 50min.

Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Haal uit de oven en laat de cake helemaal afkoelen in de vorm.
Eenmaal afgekoeld, ontvorm deze dan.

Bereidingswijze Granaatappelsiroop

Pers de granaatappels uit.
Doe het sap in een kookpotje samen met de suiker.
Verhit het potje op een laag vuurtje en roer zodat de suiker kan oplossen.
Eenmaal de suiker is opgelost, breng het sap aan de kook. Laat het sap 10min zachtjes doorkoken.
Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen.

Als dit is afgekoeld zal je zien dat je een mooie siroop hebt.

Bereidingswijze Yoghurtmousse

Doe de room, yoghurt en de poedersuiker in een ruime mengkom.
Klop tot een mooie stevige mousse.
Voeg eventueel op het laatste nog wat rode kleurstof toe

Afwerking

Snij de cake in kleine blokjes of scheur hem in kleinere stukjes.
Vul de potjes voor de helft met de cake, spuit daarop de crème en werk af met een beetje van de siroop
Ja kan de potjes eventueel nog versieren met wat gehakte pistachenoten en granaatappelpitten.

Smullen maar !!

pistachecake met yoghurtcreme en granaatappelsiroop

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/pistachecake-met-yoghurtmousse-en-granaatappelsiroop/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


(verplicht)

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>