Pannenkoeken met aardbeien

Pannenkoeken met aardbeien

Deze luchtig lichte pannenkoeken met aardbeien geven je toch gewoon instant dat happy lentegevoel! Aardbeien zijn voor mij zo een typisch iets dat de lente symboliseert samen met asperges en rabarber. Eenmaal deze 3 weer te verkrijgen zijn, staat er hier thuis bijna niets anders meer op het menu. Dus sorry alvast voor de vele spam van recepten op basis van aardbeien, asperges en rabarber!

Pannenkoeken met aardbeien

Gisteren maakte ik nog een heerlijke simpel lunchsalade met aardbeien, burrata en pesto. Gewoon 3 simpele ingrediënten en wat heeft me dat gesmaakt!
Aardbeien zijn op zich zo lekker dat ze weinig verdere opsmuk of extra’s nodig hebben.

Pannenkoeken met aardbeien

En vandaag spelen aardbeien weer de hoofdrol in deze fluffy pannenkoekjes met zowel plakjes aardbeien in de pannenkoek zelf als de heerlijk zoete aardbeien compote om erbij te serveren. De luchtigheid en flufiness in de pannenkoeken komt deels door het bakpoeder maar vooral dankzij de karnemelk die in het beslag zit.
De karnemelk-haters mogen gerust zijn, je proeft het amper.
Het zorgt enkel voor wat frisheid en luchtigheid, de echte typische smaak is nergens meer te bespeuren. Wist je trouwens dat in Amerika heel vaak karnemelk wordt gebruikt in gebak, niet enkel voor pannenkoeken. Daar marineren ze zelfs kip in karnemelk.

Pannenkoeken met aardbeien

Ingrediënten pannenkoeken

  • 125gr speltbloem (of gewone patisseriebloem
  • 1/2tl bakpoeder
  • 1/4tl baking soda
  • 240ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 25gr boter
  • vanille essence
  • 125gr aardbeien (in plakjes gesneden)
  • Olie/boter

Ingrediënten aardbeiencoulis

  • 250gr aardbeien (vers of diepvries)
  • 3el rietsuiker
  • 1el citroensap
  • vanille essence

Bereidingswijze

Voor de coulis,
Doe alle ingredienten in een stoofpotje en zet op een zacht vuurtje.
Laat zachtjes sudderen, roer af toe tot je een mooie coulis krijgt.
Er mogen nog kleine stukjes aardbei zichtbaar zijn.
Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.

Voor de pannenkoekjes.
smelt de boter en laat afkoelen.
Roer de eieren met de karnemelk los.
Voeg de bloem, baking soda, vanille essence en bakpoeder toe.
Meng goed tot een mooi glad beslag.
Laat 15min rusten.
Voeg de gesmolten afgekoelde boter toe en meng nog even goed.

Verhit een pan met een scheutje olie of boter.
Schep 2 a 3el (of gebruikt een ijsschep) in de pan en leg enkele plakjes aardbei op het deeg.
Bak zo de pannenkoekjes mooi goudbruin aan beide kanten.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

Serveer de pannenkoeken met de coulis.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.