«

»

Bericht afdrukken

Kokostaart met kokos-bramen crème

Voor dat we ons weer in het appel- en perenseizoen smijten, toch nog even genieten van dat heerlijke zomerfruit en natuurlijk ook van dat heerlijke nazomerweertje.
Deze zomerse temperaturen zijn niet meteen ideaal weer om te bakken, toch kan ik het niet laten … mijn passie voor bakken en dessertjes maken, wordt met de dag sterker en met twee extra lange weekends voor mezelf weet ik wel wat te doen.

kokostaart-met-kokos-bramencreme

Desserten of gebak, het wordt niet meteen geassocieerd met “healthy” en mijn motto is altijd “als je zondigt, zondig dan gewoon kei goed”.
Met dit taartje, sla ik even de ietwat gezondere baktoer op. Ik benadruk “ietwat”, in deze taart zit natuurlijk ook boter en suiker. Ik gebruik echter geen gewone suiker maar wel de “minst slechte suiker” nl. kokosbloesemsuiker die altijd een lekkere karamelsmaak geeft.
Geen taart zonder bloem natuurlijk, hier ben ik wel de gezondere weg ingeslagen door amandelmeel en kokosmeel te gebruiken. Daardoor wordt dit taartje meteen glutenvrij.
En om deze taart “DE finishing touch” te geven, wordt ze afgewerkt met een crème op basis van kokosmelk en gepureerde bramen.

kokostaart-met-kokos-bramencreme
Shoptip > Amandelmeel & Kokosmeel kan je makkelijk vinden bij Albert Heijn of bij natuurwinkel.

Ingrediënten kokostaart

  • 200gr kokosbloesemsuiker
  • 170gr boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 120gr kokosmelk
  • vanille essence
  • 55gr kokosmeel
  • 145gr amandelpoeder/meel
  • 2tl bakpoeder

Ingrediënten kokos-bramen creme

  • 120gr bramen
  • 1 blik kokosmelk (1 nachtje in de koelkast)*
  • 2 a 3el griekse yoghurt
  • 2el honing
  • vanille essence
  • Extra > bessen om af te werken (bramen, aardbeien, frambozen, …)

*zet het blik kokosmelk minstens 1 nachtje in de koelkast.

Bereidingswijze kokostaart

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een springvorm in en bekleed de bodem met een vel bakpapier.

Meng het kokosmeel, amandelpoeder en bakpoeder. Zet even opzij.

Doe de suiker en boter in een mengkom (van je keukenrobot/machine) en mix even los.
Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed na het toevoegen.
Giet hierbij de kokosmelk en een beetje vanille essence en meng even.
Voeg nu het meelmengsel toe en meng goed.

Schep het deeg in de springvorm en bak de kokostaart ongeveer 40min in de oven.
Check na 30min even of de taart niet te bruin wordt. Is dit het geval, bedek de taart dan met een stuk aluminiumfolie.

Check met een sateprikker of de taart binnenin gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de bakvorm, dan kan je de taart veel beter en ongeschonden uit de vorm halen.

Bereidingswijze Afwerking

Leg de bramen in een zeef. Plet ze en vang het vocht op. Het pulp dat overblijft mag weg, hou het vocht bij.

Haal het blik kokosmelk uit de koelkast en zet even ondersteboven.
Open het blik en giet het kokoswater weg, je hebt nu nog heel vaste (hard) kokosmelk in je blik.
Schep dit in een mengkom (van je keukenrobot/machine), doe hierbij 2 a 3el griekse yoghurt, honing, vanille essence en het bramensap.
Mix even tot een crème.

Als deze creme iets te lopend is, zet deze dan even in de ijskast

Schep de creme bovenop de afgekoelde taart en werk af met bessen.

Serveer direct!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/kokostaart-met-kokos-bramen-creme/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*