Kokosrotsjes met frambozen

Kokosrotsjes met frambozen

Tijd om even nostalgisch te worden met deze kokosrotsjes of kokosmakronen of zoals ze bij ons in Kempen zeggen “Rochekes”. Als kind heb ik deze ontelbare keren gemaakt met de mamsie, het maken van het deeg liet ik aan haar over, het enige wat ik deed waren de hostie papieren openleggen en stiekem enkele opeten 😉
Het nut van dat hostie papier is tot op de dag van vandaag nog een beetje onduidelijk :-).

Kokosrotsjes met frambozen

Ondertussen is het al van mijn kinderjaren geleden dat ik ze nog eens heb gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen, mijn versie is echter zonder het hostie papier maar wel frambozen … niet enkel voor de mooie kleur die je krijgt maar ook voor de smaak en frisheid die ze geven.
Het leuke aan het maken van kokosrotsjes is dat je geen keukenprinses hoeft te zijn en je hebt ook geen speciaal keukenapparatuur nodig …gewoon een kom, een spatel en 4 ingredienten.

En een positief punt voor mezelf   …   mijn vriend kan kokos niet zien of ruiken dus ze waren allemaal voor mij alleen 😀

Kokosrotsjes met frambozen

Ingrediënten (+/- 10 grote rotsjes)

  • 200gr gemalen kokos
  • 100gr verse frambozen
  • 4 eiwitten
  • 65gr suiker
  • optioneel > amandel essence

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg een bakplaat/ rooster met een vel bakpapier.

Je kan het “deeg” maken met een keukenrobot of foodprocessor maar je kan dit ook makkelijk met de hand mengen.

Doe de kokos en suiker in een mengkom en roer al even los.
Voeg hierbij de eiwitten, frambozen en amandelessence en meng goed. Plet de frambozen een beetje.
Het “deeg” mag niet te droog zijn, je moet er balletjes van kunnen maken.

Ik heb met behulp van een ijsschep balletjes gemaakt, hiermee krijg je wel redelijk grote kokosrotsjes.
Of je kan met behulp van een lepel kleinere rotsjes maken.
Leg de rotsjes op de beklede bakplaat.

Kokosrotsjes met frambozen

Bak de kokosrotsjes ongeveer 20 a 25min in de oven tot de randen mooi goudbruin zijn.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Bewaar de rotsjes in een luchtdichte doos.

Smullen maar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.