«

»

Bericht afdrukken

Glutenvrije valentijnskoekjes

Ik ben een grote fan van amandelmeel. Ten eerste omwille van de smaak en ten tweede is het ook gezonder en glutenvrij. Je kan met dit meel zowel hartelijke gerechten (zoals mijn quiche) maken en natuurlijk ook zoete gerechtjes. En dat laatste heb ik nu ook gedaan met deze Valentijnskoekjes. Vorige week postte ik het recept voor heerlijke chocoladetruffels voor Valentijn maar ook met deze schattige koekjes zal je zeker scoren bij je geliefde.

Valentijnkoekjes
Ik koos ervoor om de koekjes op te vullen met frambozenconfituur. Maar je kan hier ook een andere smaak van confituur voor gebruiken of nog lekkerder choco.

Ik gebruik in dit recept amandelmeel, agavesiroop en kokosolie. Geen idee waar dit te kopen? Je kan het bij volgende grote supermarkten vinden. Of bestel het online bij www.pit-pit.com
* Amandelmeel (amandelpoeder) > Colruyt, Delhaize, Carrefour, Albert Heijn
* Kokosolie > Albert Heijn, Delhaize
* Agavesiroop > Colruyt, Delhaize, Carrefour, Albert Heijn
Maar je kan de kokosolie ook vervangen door gewone bakboter. De agavesiroop kan je vervangen door honing.

Valentijnkoekjes

Ingrediënten ( +/- 40 enkele koekjes)

  • 325gr Amandelmeel/poeder
  • 1 ei
  • 60ml agavesiroop (of honing)
  • 2 el gesmolten kokosolie (of boter)
  • 1/2 baksoda
  • vanille extract
  • snuifje zout
  • Confituur of choco

Bereidingswijze

Voeg alle ingredienten samen en kneed dit tot deeg. Als je een keukenrobot/machine hebt, gebruik deze dan om het deeg te kneden (het kneden is dan klaar in 1min).
Rol het deeg in huishoudfolie en leg ongeveer 20min in de koelkast.

Valentijnkoekjes

Het koekjesdeeg

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een ruime bakplaat en leg hierop een vel bakpapier.

Haal het deeg uit de koelkast.
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van ongeveer 5 a 6 mm. Steek koekjes uit met een uitsteker (en omdat het Valentijn is, heb ik voor een hart gekozen).
Leg de koekjes op de bakplaat.

Bak de koekjes in ongeveer 10min goudbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Als de koekjes zijn afgekoeld, kan je ze vullen.
Smeer een koffielepeltje confituur op een koekje, leg hierop een ander koekje en druk lichtjes aan. Herhaal dit bij de andere koekjes.

Veel plezier !!!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/glutenvrije-valentijnskoekjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.