«

»

Bericht afdrukken

Glutenvrije chocoladetaart

Enkele weken geleden was mijn ventje jarig en aangezien hij verslaafd is aan chocolade, moest er een taart op tafel komen met chocolade. Een ideale gelegenheid om mijn glutenvrije chocoladetaart te verbeteren. Vorige jaar had ik namelijk een eerste keer geprobeerd om een glutenvrije versie te maken, en de smaak zat echt wel goed, ze was alleen een beetje droog. Daarom heb ik de taart nu gevuld met abrikozenconfituur, en de commentaren waren lovend.

glutenvrije chocoladetaart-6
Zoals dikwijls bij mijn baksels loopt niet alles altijd volgens plan, zoals nu ook bij deze taart. Het plan was : ik bak een taart, snij ze middendoor, smeer er confituur tussen, sluit de taart en giet er chocoladesaus over. Zo is het dus niet gelopen.
De taart blijft redelijk plat als je ze bakt. Je zou ze eventueel nog doormidden kunnen snijden, maar als je zoals ik met een een groot gezelschap zit dan is de taart te klein.
Dus wat heb ik gedaan? Ik heb nog tweede dezelfde taart gebakken, beide bovenaan iets bijgesneden, bovenop de eerste taart confituur gesmeerd, de tweede taart hierop gelegd en overgoten met chocoladesaus.

Je hebt dus 2 opties om deze taart te bakken :
> Is de taart voor niet veel mensen bedoeld? Gebruik dan slechts 1x onderstaande ingrediënten en snij de taart middendoor om te vullen met confituur
> Of doe zoals mij, bak 2 aparte taarten (ingredienten zoals hieronder aangegeven). Snij na het afkoelen de taarten iets bij zodat ze vlak zijn bovenaan. Smeer confituur op de eerst taart en leg hierop de tweede taart.

glutenvrije chocoladetaart-2

Ingrediënten

  • 2x 200gr amandelmeel
  • 2x 2 rijpe bananen
  • 2x 80cl olijfolie
  • 2x 30gr cacao
  • 2x 2 hele eieren
  • 2x 2 eierdooier
  • 2x 1/2tl bakpoeder
  • 2x 2el honing
  • Snuifje zout
  • abrikozenconfituur
  • 100gr pure chocolade (70%)
  • 6el hete sterke koffie (eventueel extra als de chocolade niet lopend genoeg is)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een springvorm, leg op de bodem een vel bakpapier. Vet de zijkanten in met een beetje olie.

Doe de bananen in een blender en mix tot een gladde massa.

Meng de droge ingredienten nl. amandelmeel, bakpoeder en snuifje zout.

Mix de 2 eierdooiers en 2 hele eieren luchtig.
Giet er de olijfolie en het bananenpapje bij en blijf mengen.
Voeg het droge mengsel toe en zorg dat alles goed gemengd is.
Schep het deeg in de springvorm.

glutenvrije chocoladetaart-2

Bak ongeveer 35min in de voorverwarmde oven.

Check met een sateprikker of de taart gaar is (er mag geen deeg meer aan de prikker hangen).

Laat even afkoelen. Snij met een dun aardappelmesje langs de rand zodat je de taart makkelijk kan ontvormen.
Haal de taart uit de vorm en laat verder volledig afkoelen op een rooster.

Heb je gekozen om 1 grote taart te bakken. Snij de taart dan in 2 gelijke delen. Lepel op het onderste taartdeel enkele lepels abrikozenconfituur, strijk uit over de gehele taartoppervlak en leg hierop het andere taartdeel,

Heb je gewerkt zoals ik, met 2 aparte taarten, doe dan het volgende.
Snij, van beide taarten, de bovenkanten bij zodat ze egaal zijn.
Lepel op 1 taart enkele lepels abrikozenconfituur, strijk uit over de gehele taartoppervlak en leg hierop de tweede taart.
Leg de taart op een rooster met daaronder een bord.

Smelt de chocolade au bain marie. Als deze gesmolten is, voeg dan ongeveer 5el sterke koffie toe.
Giet de chocolade over de taart. Laat dit afkoelen (zet de taart niet te koud, anders wordt de chocolade dof).

glutenvrije chocoladetaart-2 glutenvrije chocoladetaart-2

Et voila, en nu smullen maar !!!

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/glutenvrije-chocoladetaart/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.