Frambozentaart met meringue

Frambozentaart met meringue

Je kent m’n motto ondertussen “weekends are made for baking” en dus tijd voor taart …
een heerlijke frambozentaart met meringue. Het lijkt wel een taart voor een speciale gebeurtenis maar nee hoor, gewoon op een doodnormale zaterdag of zondag smaakt deze even lekker!
Na een mooie gezellige lentewandeling of fietstochtje, thuiskomen, koffietje maken
en dan nagenieten met een stukje taart. Zalig toch!

Frambozentaart met meringue

De vulling van de taart is weer gebaseerd op een typische “curd” (soort van fruitpudding). In plaats van citroenen die worden gebruikt voor een traditionele curd, nu frisse ietwat zure frambozen.
Nee het is nog geen seizoen voor frambozen maar je kan hier perfect diepvries frambozen voor gebruiken, dat heb ik gedaan voor deze taart.

Frambozentaart met meringue

Ingrediënten taart & vulling

  • 1 pak taartdeeg
  • 300gr frambozen (vers of diepvries)
  • 2 sinaasappels
  • 3el poedersuiker
  • 80gr boter (in blokjes)
  • 4 eieren (gescheiden)
  • 200gr suiker
  • vanille essence
  • Extra : taartvorm

Bereidingswijze

Begin met het maken van de vulling.
Doe de frambozen in een kookpot samen met het sap van 2 sinaasappels,
de zeste van 1 sinaasappel en de poedersuiker.
Zet op het zacht vuurtje en laat de zachtjes sudderen, roer af en toe tot de frambozen moes zijn.
Haal door een zeef en vang het vocht op.
De pitjes die overblijven in de zeef doe je weg.
Schep 3el van het sap in een kommetje, de rest van het sap giet je terug in de kookpot.
Zet op een zacht vuurtje.
Doe bij de 3el sap in het kommetje 3el maizena en roer goed los.
Giet bij de rest van het sap in de kookpot en roer goed los.
Blijf roeren tot het mengsel is ingedikt.
Voeg de boter toe en roer tot deze gesmolten is.
Voeg op het laatste de 4 eierdooiers toe, roer los en laat nog even indikken
op een zacht vuurtje terwijl je roert.
Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

Bekleed ondertussen de bakvorm met het taartdeeg.
Prik gaatjes met een vork in het deeg.
Bak de korst ongeveer 20min in de oven tot deze mooi goudbruin is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de meringue, doe de eiwitten in een mengkom en klop stevig op.
Wanneer de eiwitten zachte pieken begint te krijgen, voeg dan in porties de suiker toe.
Blijf mixen tot een stevig glanzende meringue.

Frambozentaart met meringue

Vul de taart met de frambozenvulling en werk af met de meringue.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de taart ongeveer 15 a 20min in de oven
zodat de meringue mooi kan kleuren.

Laat afkoelen alvorens te serveren

Smakelijk

Frambozentaart met meringue

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.