«

»

Bericht afdrukken

Citroen-Maanzaad pannenkoeken gevuld met roomkaas en blauwe bessen

Wat doe je als je voor je verjaardag een pannenkoekenpan krijgt?
Juist ja … pannenkoeken bakken natuurlijk šŸ™‚
Ik had al een heleboel potten en pannen maar een echte pan voor pannenkoeken ontbrak er nog aan dus de komende weken zullen de pannenkoeken ons om de oren vliegen.

citroen-maanzaad-pannenkoeken

Het eerste receptje voor pannenkoeken dat het levenslicht heeft gezien in mijn nieuwe pan, zijn deze lekker frisse citroen-maanzaad pannenkoekenĀ gevuld met roomkaas en blauwe bessen.
Het leuke aan pannenkoeken blijft toch wel dat het deeg maken een kinderspel is, gewoon even alles mengen en bakken maar. En wat is dan zo’n koekenpan toch handig! šŸ˜‰

citroen-maanzaad-pannenkoeken

citroen-maanzaad-pannenkoeken-3

Ingrediƫnten pannenkoeken (ongeveer 20 stuks)

  • 200gr patisseriebloem
  • 2el suiker
  • 6 eieren
  • 800ml melk
  • 2el gesmolten boter
  • vanille essence
  • 1 citroen
  • 1el maanzaad
  • Olie

Ingrediƫnten vulling

  • 300gr roomkaas
  • 4el honing
  • 4 a 5el citroensap
  • vanille essence
  • 200gr blauwe bessen

Bereidingswijze

Meng de bloem, suiker en een snuifje zout. Hou even apart.

Doe de eieren, melk, vanille essence, zeste van 1 citroen, 4el citroensap en maanzaad in een mengkom en mix tot een gladde massa.
Voeg dan het mengesel van suiker toe en mix nog even kort, zorg dat er geen klonters meer zijn in het beslag.
Doe hierbij nog de gesmolten boter en meng nog even.

Verhit een pannenkoekenpan met een scheutje olie en bak de pannenkoeken.

Terwijl de pannenkoeken bakken, kan je tussendoor nog vlug de vulling maken.
Meng hiervoor de roomkaas, honing, citroensap en vanille essence tot een gladde massa. Doe hierbij op het laatste nog de blauwe bessen en meng nog even.

Besmeer de ietwat afgekoelde pannenkoeken met het roomkaasmengsel en serveer.

Aanvallen!!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/citroen-maanzaad-pannenkoeken-gevuld-met-roomkaas-en-blauwe-bessen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.