Chocolade tiramisu cake

Chocolade tiramisu cake

Wat krijg je wanneer je twee heerlijke desserts samenvoegt?
Je begint gewoon spontaan hallelujah-hallelujah te zingen en een vreugdedansje.
Dat is toch wat ik deed toen ik een hap deed van van deze chocolade tiramisu cake.
Ja, je leest het echt goed … chocolade + tiramisu + cake!

Chocolade tiramisu cake

De basis is een heerlijk rijkelijke chocoladecake die na afkoelen wordt ingewreven met koffiesiroop en als laatste een topping van mascarpone krijgt. Natuurlijk zit er ook de nodige amaretto in verwerkt.
Hoef ik jullie nog te vertellen dat dit echt een waanzinnig lekker toetje is?
Het is een leuk alternatief voor een gewone tiramisu of een klassieke chocoladecake.
Misschien al een leuk ideetje om op te slagen voor Pasen?

Chocolade tiramisu cake

Mocktail met passievrucht en citrus

Ingrediënten chocolade cake

  • 100gr pure chocolade (gesmolten)
  • 175gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200gr suiker
  • 250gr zelfrijzende bloem
  • 50gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 200ml karnemelk

Extra > springvorm

Ingrediënten koffiesiroop

  • 75ml sterke koffie
  • 75ml amaretto
  • 150gr suiker

Ingrediënten topping

  • 500gr mascapone
  • 225ml room
  • 50gr poedersuiker
  • vanille essence
  • 2tl amaretto

Bereidingswijze

Voor de cake
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier.
Meng de bloem met het amandelmeel, zet even opzij.
Doe de zachte boter samen met de suiker in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld)
en klop mooi los en luchtig.
Voeg de gesmolten chocolade toe en meng terug goed.
Voeg nu één voor de eieren toe en meng steeds goed.
Als laatste voeg je het mengsel van bloem en amandelmeel toe en meng nog even tot een mooi glad deeg.

Chocolade tiramisu cake

Schep het deeg in de bakvorm en bak de cake ongeveer 60 a 70min in de oven.
Check eerst met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de siroop
Doe de koffie, amaretto en suiker in kookpot en zet op een middelhoog vuurtje.
Roer af en toe zodat dat suiker mooi kan smelten.
Laat even zachtjes pruttelen tot je een lichte siroop krijgt.
Haal van het vuur en laat  volledig afkoelen.
(Tijdens het afkoelen wordt de siroop nog wat vaster)

Voor de topping
Klop de room stijf op.
Meng de mascarpone met de suiker, amaretto en vanille.
Voeg de opgeklopte room voorzichtig toe en meng nog even vlucht.

Smeer de cake bovenaan royaal in met de siroop en werk af met het mengsel van room en mascarpone.

Chocolade tiramisu cake

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.