«

»

Bericht afdrukken

Cake met pecannoten, bourbon en siroop topping

En daar is de herfst terug!
Na een paar prachtige nazomerse dagen met bijna tropische temperaturen, is het nu terug tijd om die trui, fleece dekentje en de warme sloefkes boven te halen.
Een ideaal moment om gezellig binnen te blijven, de oven aan te draaien en dit heerlijke cakeje te baken.
En of dat dit een heerlijk cakeje is!

Cake met pecannoten bourbound kandijsiroop-1


Een lekkere boterachtige cake met de crunchy toets van de pecannoten, een lichte toets van bourbon en dan die goddelijke topping van roomkaas en stroop. Heaven is echt “A place on earth”!
Van deze cake wordt ik echt gelukkig door de simpelheid van het maken, de yumminess die er gewoon van afspat en de mooie foto ik er van heb kunnen nemen.
Bij wie komt deze cake dit weekend (of de volgende) ook uit te oven poppen?

Cake met pecannoten bourbound kandijsiroop-1

Ingrediënten cake

  • 375gr zelfrijzende bloem
  • 225gr boter / margarine (op kamertemperatuur)
  • 250gr bruine suiker
  • 150gr suiker
  • 4 eieren
  • 2el bourbon
  • 240ml melk
  • 250gr pecannoten (grof gehakt)
  • vanille essence

Ingrediënten topping

  • 150gr roomkaas
  • 5el kandijsiroop
  • 4 a 5el melk (+ eventueel extra)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een bakvorm in.

Doe de boter, de bruine suiker en gewone suiker in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop mooi luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed. Doe hierbij ook de vanille en bourbon.
Voeg in porties de bloem en de melk toe. Meng tot een mooi glad deeg en doe op het laatste de grof gehakte noten bij het deeg.
Schep het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 50 a 60min in de oven.
Check met een sateprikker of de binnenkant gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Voor de topping, meng de roomkaas met de kandijsiroop en melk. Voeg eventueel nog wat extra melk toe om de topping iets lopender te maken.
Schep de topping bovenop de afgekoelde cake.

Smullen maar!
PS … dit receptje zelf uitgeprobeerd? Laat dan zeker even weten wat je er van vond!

Cake met pecannoten bourbound kandijsiroop-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/cake-pecannoten-bourbon-en-siroop-topping/

2 reacties

  1. Lianne

    Dat ziet er lekker smakelijk uit! Ik ben dol op noten in baksels, en karamel smaakt ook altijd lekker. 🙂

    1. Elien Van Beers

      Mercikes!
      Eens uitproberen zou ik zo zeggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)