«

»

Bericht afdrukken

Butterscotch pudding

Het oma-food bij uitstek (vind ik toch) … pudding!
Een echte klassieker, maar geef toe, die klassieker blijft gewoon goed.
Het lekkerste is eigenlijk gewoon wat er nog in de pot overblijft,
de pot “uitlekken” zoals wij het op z’n Kempisch zouden zeggen.
Ook afgekoeld gaat pudding met veel plezier binnen en
met de nodige “toppings” … kriekjes, koekjes, hagelslag, bruine suiker …
Oh yum, ik krijg het water nu echt de mond terwijl ik al die toppings aan het uittypen ben ☺

Butterscotch pudding

Waar ik ook het water van in de mond krijg, is van deze butterscotch pudding die ik overlaatst heb gemaakt,
als leuke afwisseling op de traditionele vanille of chocolade versie.
Butterscotch ken je misschien beter in de vorm van saus,
afkomstig uit Schotland,die heel veel weg heeft van karamel.
Een butterscotch saus is echter iets rijkelijker en zachter door het gebruik van bruine suiker, room en boter.
Beide ingredienten zijn dan ook gebruikt om deze heerlijk pudding klaar te maken.
En weet je wat ik nu echt zo leuk vindt aan deze butterscotch pudding,
naast het feit dat hij overheerlijk is, dat je slechts 6 ingredienten nodig hebt.
Zes ingredienten die je normaal altijd in huis hebt of die je snel in de winkel kan halen.

Butterscotch pudding

Ingrediënten crêpes (5 a 6 personen)

  • 150gr kandijsuiker
  • 3el maizena
  • 480ml melk
  • 120ml room
  • 70gr boter
  • vanille essence
  • Extra om te serveren > opgeklopte room + grof gehakte pecannoten

Bereidingswijze

Doe de suiker, maizena, melk, room en vanille essence in een kookpot. Roer even los.
Breng zachtjes aan de kook en blijf roeren terwijl tot de pudding begint in te dikken.
Haal dan van het vuur en voeg de boter toe.
Roer goed tot de boter gesmolten is.
Verdeel de pudding over de potjes.
Leg een stukje plasticfolie bovenop de pudding.
Dit zal voorkomen dat er een dikke vel bovenop de pudding komt.
Laat afkoelen.

Serveer de pudding koud of lauw met een toefje opgeklopte room en grof gehakte pecannoten.

Smakelijk!

Butterscotch pudding

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/butterscotch-pudding/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.