Amandelcake met mascarponecrème en aardbeien

amandelcake met mascarpone aardbeien-1

Sommige mensen gaan naar de sauna, sommige gaan op vakantie en ik bak om te ontspannen en tot rust te komen. Ik bedoel dan zeker niet alleen het decoreren en het opeten ervan, ook heel het bakproces dat eraan vooraf gaat, werkt voor mij heel rustgevend.
Enkel maar met je ingredienten bezig zijn, het afwegen, het mengen en het spannendste aspect “hoe gaat die cake of taart uit de oven komen”. Als je me zou laten doen dan zit ik de hele tijd voor mijn oven om te zien of alles wel goed komt.
Ja wees gerust, ook hier komen serieuze mislukkingen voor (je hebt misschien de foto op Facebook gezien van mijn bananenbrood muffins waarbij er meer bananenbrood in mijn oven lag dan in de vormpjes), dat hoort nu eenmaal bij koken en bakken. Dat geeft mij nog wat extra power om het recept de volgende keer wel te doen slagen.

amandelcake met mascarpone aardbeien-1

Bij deze cake gelukkig geen mislukkingen te bespeuren. Het recept voor deze cake is heel makkelijk en vraagt geen eindeloze ingredienten of handelingen. Verwacht geen gebruikelijke cake op basis van boter, bloem en suiker, wel eentje met amandelpoeder, maple syrup en olijfolie. Een iets lichtere versie dus maar dat maken we helemaal goed met een rijkelijke topping op basis van mascarpone en room. Het blijft een dessert zodus zondigen is verplicht!
En omdat het oog ook wat wilt, werken we rijkelijk af met verse aardbeien.

amandelcake met mascarpone aardbeien-1

Ingrediënten cake

  • 225gr amandelpoeder
  • 1tl bakpoeder
  • 1/2tl baking soda
  • 1/4tl kaneel
  • 3 eieren
  • 160ml maple syrup (of eventueel honing)
  • 60ml olijfolie
  • Zeste van 1 sinaasappel
  • Extra > bakvorm/ springvorm +/-23cm

Ingrediënten topping

  • 225gr mascarpone
  • 150ml room
  • 60ml maple syrup
  • vanille essence
  • aardbeien

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165 graden.
Beleg de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.

Meng het amandelpoeder, bakpoeder, baking soda en kaneel. Zet even opzij.

Doe de eieren in een mengkom (van je mixer/ Keukenmachine) en mix even kort.
Voeg de maple syrup, olijfolie en zeste van 1 sinaasappel toe. Meng goed.
Voeg dan het mengsel van amandelpoeder toe in porties en meng tot een mooi glad deeg.
Giet het deeg in de bakvorm en bak de cake ongeveer 50 a 60min in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is, alvorens hem uit de oven te halen.
Laat de cake eerst volledig afkoelen in de bakvorm alvorens te ontvormen.
(Het is normaal dat de cake redelijk vochtig is)

Als de cake helemaal afgekoeld is dan kan je de topping maken.
Doe de mascarpone in de mengkom van je keukenmachine en mix mooi glad.
Voeg dan rustig de room, maple syrup en vanille essence toe. Meng goed tot een luchtige crème.
Schep dit bovenop de cake en werk af met aardbeien.

Smakelijk!

amandelcake met mascarpone aardbeien-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.