Pesto

pesto

Zelf pesto maken is heel makkelijk en ook snel klaar. Je hebt enkel heel veel verse basilicum nodig.

pesto
Deze van oorsprong Italiaanse saus kan je voor veel gerechtjes gebruiken. Verwerk het onder pasta of gebruik het als dressing of op een pizza.

pesto

Ingrediënten

  • 3 handjes basilicum (inclusief steeltjes)
  • 40gr pijnboompitten
  • 50gr parmezaanse kaas
  • 1 teentje look (gepeld)
  • 20ml water
  • 20ml olijfolie
  • Peper en zout
  • Eventueel een beetje citroensap

Bereidingswijze

Doe de pijnboompitten in koekenpan (zonder olie) en rooster ze goudbruin. Schud op tijd met de pan anders worden ze vlug zwart.

Doe alle ingredienten in de blender en mix tot een gladde saus.
Vind je de pesto iets te dik, voeg dan nog een beetje water of olijfolie toe.
Voeg eventueel ook nog een beetje citroensap toe. En kruid met peper en zout.

Voila meer is het niet

Tip !! Doe de pesto in een luchtdicht potje zodat je de saus enkele weken kan bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.