Beignets van courgette en spruitjes

beignets van courgette en spruitjes

You hate it or you love it … ik heb het dan over de spruitjes.
Ze komen weer stilaan piepen en dat wil zeggen dat de winter weer voor de deur staat.
Ik was vroeger een nogal moeilijke eter maar spruitjes dat lustte ik hoor … wel onder 1 voorwaarde dat ze goed toe moes waren gekookt met een goed snuifje zout en een “klets” mayonaise. Nu eet ik ze nog altijd heel graag enkel die “klets” mayonaise hoeft niet meer.
Om eens niet altijd hetzelfde te maken met deze wintergroente nl. gewoon gekookt of verwerkt in een stoemp, wilde ik nu eens iets totaal anders maken. Zo ben ik terecht gekomen bij Donna Hay, de bekende Australische foodstylist.

beignets van courgette en spruitjes beignets van courgette en spruitjes

Ingrediënten ( 4 personen)

  • 100gr spruitjes
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 200gr halloumi (fijngeraspt)
  • 3 eieren
  • 140gr bloem (ik gebruikte speltbloem)
  • 2el melk (ik gebruikte amadelmelk maar gewone melk kan ook)
  • peper en zout
  • Arachideolie

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste blaadjes en het andere onderste van de spruiten. Hak de spruitjes in kleine stukjes.
Rasp de courgettes in fijne stukjes.
Pel de sjalot en look en hak fijn.

Doe de stukjes groenten (sjalot, courgette, spruitjes en look) in een ruime mengkom.
Voeg hierbij de fijngeraspte halloumi, eieren, bloem en melk. Meng goed. Breng dit deeg op smaak met peper en zout.
Tip > het is normaal dat er een laagje water op het deeg komt te staan. Roer daarom tijdens het bakken regelmatig door het deeg.

Verhit een ruime pan met een bodempje olie. De olie dient heel heet te zijn.
Schep dan ongeveer 1el van het deeg in de pan en duw het hoopje een beetje platter. Bak de beignets ongeveer 3min per kant tot ze mooi goudbruin zijn.
Je kan best in porties bakken, leg de pan niet te vol of de beignets zullen aan elkaar plakken.
Wees ook voorzichtig bij het draaien van de beignets, de olie kan spatten …

Schep de gebakken beignets uit de pan en laat even uitlekken op een vel huishoudpapier.
Serveer de beignets warm.

Laat het smaken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.