«

»

Bericht afdrukken

Avocado-Ei salade

Ik ben altijd al verzot geweest op kip curry of eiersalade tussen een boterham of rijstkoek. Om eerlijk te zijn at ik meer “eiersalade met een boterham” dan een “boterham met eiersalade. Meestal was het potje leeg na 1x ervan te eten. Tot ik tot besef ben gekomen dat deze salades eigenlijk meer mayonaise bevatten dan ei of kip.

avocado-ei salade
Daarom maak ik zulke salades tegenwoordig liever zelf, dan heb ik zelf controle wat er allemaal ingaat. Mijn salades zijn bijna nooit op basis van mayonaise (soms eens 1el), ik gebruik meestal griekse yoghurt en sinds kort ook avocado.
Geloof mij … ei en avocado = goddelijke combinatie …. en dit heeft geleid tot een superlekkere en gezonde eiersalade die heerlijk is op of tussen een sneetje speltbrood of rijstkoek als lunch.

boterham met avocado-ei salade

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 3 eieren (hardgekookt en afgekoeld)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el yoghurt
  • citroensap
  • Chilipoeder
  • Zeezout

Bereidingswijze

Doe het vruchtvlees van de avocado in de blender samen met 1el yoghurt, enkele druppel citroensap, snuifje chilipoeder en zeezout. Mix glad tot een creme.

Pel de hardgekookte eieren en hak ze grof.
Hak de lente-uitjes fijn.

Meng met een lepel de eieren en lente-uitjes met de avocadocreme. Breng eventueel nog op smaak met peper, zout of citroensap.

Serveer op een sneetje brood of cracker.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/bijgerechten/avocado-ei-salade/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*