Thaise rode curry met scampi’s en krieltjes

curry krieltjes scampi-1

Vorige week donderdag was een “me, myself and I” dagje, elke donderdag heb ik mijn vrije dag maar vorige week heb ik er extra hard van genoten. Sinds de aanslagen op de luchthaven is het extreem druk op mijn werk met veel overuren, frustraties en stress. Doodop was ik op woensdagavond toen ik mijn pc afsloot, het enige wat mij nog wat energie gaf, was de gedachte aan mijn vrije dag.

curry krieltjes scampi-1

En wat heb ik genoten van die vrije dag … eerst lekker sporten, rustig naar de supermarkt, mezelf getrakteerd op enkele nieuwe bordjes en kommetjes van Casa, recepten uittypen voor de blog en dan nog vlug deze pittige Thaise rode “curry in a hurry” klaargemaakt. Niet dat ik zo gehaast was maar ik wilde gewoon optimaal van deze vrije dag genieten om zo de batterijen terug een beetje op te laden.

curry krieltjes scampi-1

Dus op ongeveer 30min stond deze heerlijke spicy rode curry met scampi’s en krieltjes op tafel. De scampi’s had ik gepeld en diepgevroren gekocht en ook de krieltjes waren al geschild en voorgekookt dat verkort het kookproces … lekker makkelijk dus.
Vrees vooral niet voor de kokosmelk, eenmaal de curry klaar is proef je helemaal geen kokos meer.

Shoptip > rode curry pasta vind je bij Albert Heijn, Delhaize en Colruyt

Rode curry met scampi en krieltjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1/2 rood pepertjes
  • 2 a 3el rode curry pasta
  • 250gr krieltjes*
  • 400gr gepelde scampi’s (diepvries)
  • 250ml kokosmelk
  • 1el limoensap
  • Arachideolie of Zonnebloemolie
  • Extra > koriander om af te werken

*ik heb een pakje krieltjes gekocht die reeds geschild en voorgekookt waren.

Bereidingswijze

Pel de ui en look. Hak fijn.
Hak het rode pepertje fijn.

Verhit een stoofpot/kookpot met een goede scheut olie.
Fruit hierin de ui glazig aan. Roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden.
Voeg de fijngehakte look en rode peper toe, laat 1min meebakken.
Schep 2 a 3el van de curry pasta in de kookpot, roer goed en laat nog een minuutje meebakken.
Doe de krieltje, kokosmelk en 400ml water nu ook in de kookpot. Roer even los en breng aan de kook.

Laat de curry ongeveer 10min sudderen tot de krieltjes bijna gaar zijn.
Voeg de scampi’s toe en laat ze 2 a 3min garen in de curry.

Breng de curry nog op smaak met limoensap en eventueel een beetje zout.

Verdeel de scampi’s en krieltjes over de kommetjes, giet hierover een beetje van de currysaus en werk af met een beetje koriander. Serveer met rijst.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.