«

»

Bericht afdrukken

Ricotta-havermout pannenkoekjes met pruimen

Whoop Whoop Whoop!!!
Verlengd weekend wat wil zeggen uitslapen (iets wat ik zelf niet kan, ik word standaard om half 5 wakker … no comment) en uitgebreid ontbijten. Dus geen saaie boterhammetjes met choco of confituur maar een feestelijk ontbijt met deze fluffy pannenkoekjes op basis van havermout en ricotta afgewerkt met heerlijke gestoofde pruimen. Dat is gewoon pure yuminess vanaf s’ ochtends!

Daar is ze weer met haar havermout, hoor ik jullie al denken … tja, What else? Ik ben nu eenmaal een havermoutfreak 🙂
Havermout als ontbijt heeft alleen maar voordelen … het vult, is gezond, geeft je bomvol energie en geen tussentijdse hongerdipjes. WIN WIN WIN WIN
En de tijd dat je met havermout enkel maar havermoutpap kan maken, ligt al lang achter ons. We zitten volop in een havermoutrevolutie zeg maar, een tijd waarin je havermout bijna overal in kan verwerken.

Havermout ricotta pannenkoeken pruimen-1

BTW, ik doe met dit receptje mee aan een wedstrijd van Libelle Lekker die de maand juni heeft uitgeroepen tot Slank- & gezondmaand. Vier weken lang krijgen we een weekopdracht rond een gezond thema, deze receptjes komen dan op de website van Libelle Lekker en daar kunnen de surfers stemmen op hun favoriete recept.
De eerste opdracht is “Wat is jouw favoriete gezonde ontbijtrecept? … tja, de keuze voor havermout lag dus zeer voor de hand en gezond eten mag ook leuk en feestelijk zijn dus daarom deze pannenkoeken.

Havermout ricotta pannenkoeken pruimen-1

Ingrediënten (+/- 15 kleine pannenkoekjes)

  • 100gr havermout
  • 1tl bakpoeder
  • 200gr ricotta
  • 4 eieren
  • 2el honing
  • vanille essence
  • Olie of boter

Ingrediënten pruimen

  • 7 a 8 pruimen
  • 3el honing
  • amandelessence

Bereidingswijze

Begin met de pruimpjes. Ontpit ze en snij in kwartjes.
Doe ze in een kookpot/stoofpot samen met de honing en vanille essence.
Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes stoven tot de pruimen mooi zacht zijn.

Ondertussen kan je de pannenkoeken maken.
Doe de havermout in een blender en maal fijn tot meel.
Meng dit meel met het bakpoeder, ricotta, eieren, honingen en vanille essence tot een mooi glad beslag.
Verhit een pan met een scheutje olie of boter. Neem 1 grote eetlepel beslag, schep in de pan en duw iets aan. Laat mooi goudbruin bakken, draai dan om en bak ook goudbruin. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

Serveer de pannenkoekjes met de pruimpjes

Smakelijk

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/andererecepten/ricotta-havermout-pannenkoekjes-met-pruimen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*