Kerstboompizza

Kerstboompizza

Ladies & gents, nog 9 dagen en het is Kerst.
De eerste cadeautjes zouden nu toch al zeker onder de kerstboom moeten liggen … hier toch al wel. De outfit zou ook al op punt moeten staan. En het is misschien ook tijd om over de styling van je kersttafel te denken. Bij die laatste kan ik jullie misschien nog wat inspiratie geven met deze originele kerstboompizza !

Kerstboompizza
 

In oktober had ik mijn eerste kerstfeestje van dit jaar (je kan er niet vroeg genoeg bij zijn zou ik zo zeggen). Een feestje georganiseerd door Mistral Home en Spaas kaarsen met een heerlijk kerstmaal en heel veel inspiratie om mijn kersttafel te stylen.
Zo werden er 4 stylen gecreëerd om ons op weg te zetten : het traditionele kerstrood, stijlvolle elegantie met neutrale kleuren en feestelijke toets, het minimalistische Scandinavisch chique met zachte pasteltinten of het moderne “black & shiny”.
Mijn voorkeur gaat zonder twijfel naar Scandinavisch chique. Ik ben momenteel echt fan van het het strakke witte met enkele lichte toetsen van goud, roze of andere pastelkleuren? Welk past er bij jullie?
Check zeker even de website van Spaas kaarsen en Mistral Home voor nog meer inspiratie voor de styling van je kersttafel.

kerst

Natuurlijk moet er op die mooi gestylde tafel ook nog lekker eten komen. Wel daar weet ik wel raad mee met deze leuke originele kerstboompizza, een voorafje waar zowel groot als klein van zullen smullen met binnenin steeds een kleine surprise.

Kerstboompizza

Ingrediënten

  • 2 pakjes pizzadeeg
  • 1 bolletje mozzarella (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 eigeel
  • klontje boter (gesmolten)
  • 2el Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1el fijngehakte peterselie
  • 1el fijngehakte basilicum
  • tomatensaus (ik gebruikte de Heinz Frito)

Extra > ronde uitsteekvorm of gebruik een glas.

Bereidingswijze

Beleg een bakplaat met een vel bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Steek met een vormpje of glas rondjes uit. Ik heb 23 rondjes uitgestoken om deze pizza te kunnen maken.
Je zal de restjes deeg wel nog eens moeten samenknepen en uitrollen.
Neem een rond plakje deeg, leg in het midden een klein stukje mozzarella, vouw toe en rol nog even tot een mooi bolletje. Leg op de bakplaat.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de mozzarella.
Maak zo de vorm van een kerstboom, leg de balletjes dicht bij elkaar.
Wrijf de kerstboom in met eigeel.
Bak de kerstboompizza ongeveer 15 a 20min in de oven tot hij mooi goudbruin is.

Meng de gesmolten boter met de fijngehakte kruiden en de Parmezaanse kaas.
Haal de gebakken kerstboom uit de oven en wrijf deze in met het mengsel van boter-kruiden-kaas.
Serveer direct met tomatensaus.

Tip > dep de mozzarella goed droog.
Tip > Je kan de kerstboom al op voorhand maken (nog niet afbakken) en 20min voor het serveren afbakken.

Smakelijk!

kerstboompizza-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.