Hupsakee … de laatste dag van februari is ook een feit en meteen het laatste nieuwe receptje van de maand, deze havermout flensjes met ananas en appel.
Wat vliegt de tijd “when you’re having fun” en dat heb ik de laatste weken echt wel gehad. Vorige week zelfs iets te veel … van een gezellig avondje onder foodbloggers bij Pepe Giacomazza (restaurant La Botte in Genk) in samenwerking met Elvea.
Een paar dagen later moest ik zelf achter de kookpotten kruipen om een Paasbrunch in elkaar te steken voor Solo, ja want ook dit jaar ben ik Solo blogger!
Eén dag volop voorbereidingen treffen want dit zou een hele productie worden en één dag koken, poseren (niet mijn sterkste kant), decoratietips geven, eten en opruimen.
Helemaal kapot was ik maar wat heb ik GENOTEN! Gewoon kunnen doen wat ik graag doe 🙂
Na al dat harde werk was het tijd om te genieten,ons weekendje Cadzand/Sluis
kwam net op het perfecte moment.
Tja, en je kan het misschien al raden of misschien heb je het op social media zien voorbij komen maar wat doe je als foodie in Cadzand?
Ja, dan ga je naar Pure C van Sergio Herman, iets wat al lang op ons to-do lijstje stond.
Hoef ik jullie nog vertellen dat dit echt een aanrader is?
Druk druk druk dus de laatste weken, gelukkig is het nu een weekje rustig.
Tijd voor wat sporten, wat koken, wat bloggen en gewoon wat niksen en genieten van een koffietje. En bij dat koffietje mag van mij gerust wel iets om te smullen bij en dat mag altijd in de vorm van deze havermout flensjes met appel en ananas.
Ingrediënten crêpes (ongeveer 6 a 7 crêpes)
- 45gr havermout
- 50gr amandelmeel
- 3el patisseriebloem
- 2 eieren
- 240ml melk
- vanille essence
- 1el rietsuiker/suiker
- Kokosolie/olie/boter
Ingrediënten topping
- 1kl kokosolie (of gewone boter)
- 1/2 ananas (in kleine blokjes)
- 1 appel (in kleine blokjes
- 1el honing
- snuifje kaneel
Bereidingswijze
Doe de havermout of amandelmeel in een blender en mix tot heel fijne kruimeltjes.
Doe in een mengkom samen met de patisseriebloem, eieren, melk, vanille essence en suiker.
Klop goed los tot een mooi glad deeg.
Verhit een pan met een wat kokosolie (of olie of boter).
Bak hierin dunne flensjes.
*
Terwijl de flensjes bakken, kan je het fruit bakken.
Smelt kokosolie in een pannetje en bak hierin de ananas en appel even kort aan tot ze mooi zacht zijn.
Haal van het vuur en voeg de honing en kaneel toe en meng nog even.
*
Serveer de crêpes met het warme fruit
Smakelijk!