Gevulde tomaten

Gevulde tomaten-1

Wat blijft dit toch zo’n zalige klassieker!
En dan heb ik het over “tomate farcie” of op z’n Vlaams gezegd “gevulde tomaten”. Af en toe wordt de tomaat wel eens ingeruild door courgette of aubergine maar het gehakt blijft. Tja, wat wil je met 2 gehaktliefhebbers in huis.
Maar ook dat gehakt wordt soms wel eens wat “gepimpt” door wat extra smaken en kruiden toe te voegen. En dat vind ik nu net zo leuk aan ‘tomate farcie” een oerdegelijke basis klassieker waar je zelf naar hartenlust smaken, ingredienten en kruiden aan kan toevoegen zodat je telkens weer iets anders, iets vernieuwend op je bord tovert.
Dit receptje van gevulde tomaten is ook weer net dat tikkeltje anders met slechts enkele extra ingredienten dat je zonder al te veel moeite of werk op tafel tovert.

Gevulde tomaten-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 tomaten
  • 300gr gehakt
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • enkele takjes dille
  • 1/2tl gedroogde oregano
  • 30gr pijnboompitten (geroosterd)
  • 80gr gekookte rijst
  • Peper en zout

Gevulde tomaten-1

Bereidingswijze

Snij de hoedjes van de tomaten maar gooi ze niet weg.
Hol de tomaten uit. Dit gaan we niet meer gebruiken.

Verhit een pan en bak hierin de gehakt rul in kleine stukjes.

Ondertussen verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.

Pel de look en ui. Als je een foodprocessor of hakmolentje, gebruik deze dan om de ui en look heel fijn te hakken samen met de dille en oregano.
Of hak deze zelf heel fijn.
Meng de gekookte rijst met de geroosterde pijnboompitten, gehakt en het fijngehakte mengel van ui-look-kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de tomaten met dit mengsel en sluit met het hoedje.
Leg de tomaten op de bakplaat.
Bak de tomaten ongeveer 20 a 25min in de oven.

Serveer direct eventueel met een salade.

Smakelijk

PS, dit receptje uitgeprobeerd? Laat zeker weten wat je er van vond!

Gevulde tomaten-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.