Cakepops

cakepops-1

Ze stonden al langer op mijn kook “bucket list” en voor ons weekendje Molenheide van afgelopen weekend was het de ideale traktatie voor de family … Cakepops ofwel cake op een stokje. Met de aankomende  grote vakantie is dit de ideale activiteit bij slecht weer of wanneer je weer eens hoort van “Mama, ik verveel mij …” of als traktatie bij een verjaardag.

cakepops-1

cakepops-1

Het is eigenlijk heel simpel. Je bakt een dag op voorhand een simpele quatre quart cake of nog makkelijker je koopt een cake in de supermarkt. Je verkruimelt de cake, doe dit bij een mengsel van roomkaas en boter, hiervaan rol je bolletjes die je uiteindelijk nog even doopt in chocolade. Daarna kan je de cakepops  naar hartenlust decoreren.
In mijn goodie bag van Dr. Oetker, die ik bij hun afternoon tea had gekregen, zat een heleboel decoratiemateriaal dus het kind in mij kon helemaal losgaan 😉

cakepops-1

cakepops-1

Ingrediënten cake

  • 250gr zachte boter
  • 250gr suiker
  • 4 eieren
  • 250gr zelfrijzende bloem
  • zeste van 1 citroen
  • vanille essence

Extra > bakvorm

Ingrediënten cakepops

  • 230gr roomkaas
  • 100gr poedersuiker
  • 1el melk
  • 4el boter
  • zeste van 1 citroen
  • 300gr witte chocolade
  • Suiker- of chocoladedecoratie

Extra > stokjes

Bereidingswijze cake

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in.

Klop de boter met de suiker tot een bleek en romig mengsel.
Voeg de zeste van citroen en vanille essence toe. Meng even.
Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed tot het ei helemaal is opgenomen
Doe de bloem in porties bij dit mengsel en meng goed.

Schep het deeg in de bakvorm en bak de cake ongeveer 40 a 50min in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is.

Laat de cake helemaal afkoelen (best 1 nacht) dan is hij goed stevig om de cakepops te maken

Bereidingswijze cakepops

Verbrokkel de cake tot kleine kruimeltjes.

klop de roomkaas met de poedersuiker, melk, boter en zeste van citroen tot een zacht mengsel.
Voeg de cakekruimels toe en meng tot een stevig vaste massa.
Zet dit mengsel ongeveer 30min in de koelkast om op te stijven.

Rol bolletjes van het cakemengsel, steek de stokjes in de bolletjes en leg deze op een stuk bakpapier

Cakepops

Laat deze bolletjes opnieuw 30min opstijven.

Smelt de chocolade au bain marie.
Doop de cakeballetjes in de gesmolten chocolade.
Tip > als de chocolade helemaal is gesmolten dan is hij iets te lopend om de balletjes in te kunnen dopen. Laat de chocolade een beetje afkoelen, de chocolade moet natuurlijk nog wel lopend zijn.

Leg de cakepops op een vel bakpapier of heb je nog een blok piepschuim steek de stokjes hier dan op.
Strooi de decoratie over de cakepops wanneer de chocolade nog nat is.

Laat de chocolade nog 30min opstijven in de koelkast.

Smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.