De herfst is in al z’n glorie losgebarsten, zie maar naar de kleurenpracht aan de bomen en
iets minder op onze “gazon”. De iets frissere temperaturen, de herfstjassen die terug boven water komen en langer donker …
Tja, dat hoort nu allemaal bij dit gezellige seizoen net zoals de vergeten groenten die terug komen piepen en natuurlijk ook die grote oranje “kastaar”. Ja, dan heb ik het over pompoen natuurlijk!
Een prachtige groente die we meteen associeren bij de herfst en waarmee we enkele heerlijke gerechtjes kunnen maken. En dan heb ik het niet over de traditionele soep met pompoen of een pompoenpuree.
Met pompoen kan je veel meer dan dat en dat bewijs ik je met m’n 6 favoriete pompoen recepten!
Pumpkin Spice Late
Helemaal overgewaaid vanuit de USA, waar ze zo gek zijn om pompoen in cakes, taarten en ook koffie te verwerken. Ja, ook in koffie en ik kan jullie vertellen dat dit een smaakbommetjes is dankzij de typische “Pumpkin Spice” kruiden.
(zie recept)
Geroosterde pompoen met sesamzaadjes, feta
Eens een totaal andere bereidingswijze van pompoen dan de typische puree, eentje waarbij de smaak lekker puur blijft en eentje dat weinig werk vraagt.
(zie recept)
Marokkaanse Pompoensoep met kokosmelk
Koud herfstig weer vraagt om een hartverwarmend herfstsoepje en wat schreeuwt er meer herfst dan pompoenen. Dus tijd voor een soepje maar niet zomaar een pompoensoepje, wel eentje met enorm veel smaak, power, een beetje pittigheid en als verrassingselement kokosmelk.
(zie recept)
Mini-Pompoencakejes met kaneelglazuur
Pompoen hoeft niet altijd in een hartig gerechtje voorkomen, ook bij iets zoet kan het perfect. Daar zijn deze heerlijk kruidige cakejes met kaneelglazuur een ideaal voorbeeld van.
(zie recept)
Bombardini met pompoenroomsaus, spekjes en salie
Kort samengevat dit is een pot gevuld met “real comfort food” … pasta, pompoenroomsaus en spekjes. Hoef ik nog meer te zeggen?
(zie recept)
BewarenBewaren